Morten Toft Hansen med i kampen til det sidste | Golf.dk
Morten Toft Hansen fra Hillerød Golfklub skal spille med ved .Italian International Amateur Stroke Play Championship

Foto: Brian Rasmussen

Morten Toft Hansen med i kampen til det sidste

21/05 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Både Marcus Helligkilde og Morten Toft Hansen var i spil til sejren, inden sidste runde af den stærkt besatte French Amateur Strokeplay. De to landsholdsspillere startede søndagen henholdsvis to og tre slag fra førstepladsen.

Helligkilde havde problemer med at holde niveauet fra de første dage, og med en 76'er, +5, på Golf Chantilly faldt han tilbage til en 14. plads i par. 

Toft Hansen hang bedre i, og med tre birdies og to bogeys var han kun et slag fra førstepladsen, da han nåede til par fem hullet 18. Der var brug for at gå efter en birdie, men det gamble fejlede, og i stedet kostede det 72. hul en doublebogey. Dermed blev resultatet en 72'er og en delt femteplads i -3. 

Dagens dansker blev Peter Launer Bæk. På sidste runde lavede fynboen tre birdies og tre bogeys for en runde i par, og med den rykkede han op til en slutplacering som nummer 20 i +2.

Turneringen blev vundet af Josh Hilleard fra Storbritannien, som blot var et enkelt slag foran Launer Bæk ved dagens start. Selv med en doublebogey kom han rundt i -7, og efter omspil mod Frankrigs egen Pierre Pineau kunne Hilleard bringe trofæet med tilbage over Doverstrædet til de britiske øer.

Mens det ikke blev til individuel succes, kunne danskerne tage fra Paris med kollektiv hæder. Over de to første runder blev nationskonkurrencen afviklet, og den vandt danskerne med hele ni slag ned til England. Helligkilde bidrog med en 65'er, Launer Bæk med en 69'er og Toft Hansen to runder i 69 for en samlet score i 272.

Link til resultatet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer