Morten Ørum Madsen vinder på ECCO Touren | Golf.dk
Flemming Astrup overrækker Morten Ørum Madsen vinderchecken på 67.500 kroner.

Foto: ECCO Tour

Morten Ørum Madsen vinder på ECCO Touren

19/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Et af de største navne i ECCO Tourens Winter Series løb med sejren i PGA Catalunya Resort Championship. Morten Ørum Madsen er tidligere vinder på europatouren, men tirsdagens sejr på Stadium Course kan vise sig at blive omtrent ligeså vigtig i anden akt af den professionelle karriere.

For et år siden vandt den tidligere landsholdskollega Joachim B. Hansen en af de to vinterturneringer på ECCO Touren, og det blev brugt som springbræt til en uforglemmelig sæson, der førte til samlet sejr på challengetouren og oprykning til europatouren.

Madsen mistede sin spilleret til challengetouren efter en skuffende sæson i 2018, men allerede i årets anden måned har han taget et stort skridt på vejen tilbage til de højere luftlag af europæisk golf.

For en uge siden fik Golf.dk en snak med den 30-årige fra Silkeborg, og der stod det klart, at troen på egne evner var intakt.

- Hvis jeg begynder at spille, som jeg kan, så skal jeg nok komme til at rykke op i systemet igen - uanset hvilke turneringer, jeg er med i, sagde han.

Kun få dage senere gjorde Madsen alvor af truslerne. Efter to runder i -4 gik han ind til finalerunden med et forspring på to slag. Det hul var vokset til tre slag fem huller fra målstregen, men der skulle blive spænding til det sidste, før sejren var i hus.

Madsen lavede bogey på 14. hul for at komme tilbage til par for dagen. Et hul senere lavede franske Mathieu Fenasse birdie for at reducere afstsnden melllem de to til et enkelt slag med tre huller igen.

Begge lavede par derfra og ind, og så kunne Madsen fejre sejren, hans fjerde i karrieren på Nordic League, og den første i små seks år.

Der var andre danskere, som spillede en prominent rolle under tirsdagens afgørelse. Jeppe Huldahl lavede  doublebogey på niende hul, men i  løbet af de næste seks lavede han tre birdies og spillede sig indenfor to slag af Madsens førsteplads. To sene bogeys sendte ham tilbage til par for dagen og -4 total. Huldahl, der har kæmpet med en forstuvet tommelfinger, kan tage fra Girona med en femteplads. Den kom han til at dele med Mikkel Hjorth fra Lyngbygaard.

Frederik Dreier synes efterhånden at være en permanent installation nær toppen på Nordic League, og PGA Catalunya Resort Championship var ingen undtagelse. Med en finalerunde i 69 slag rykkede han frem til en delt niendeplads med Martin Leth Simonsen og Christian Bæch Christensen i -3.

Lasse Jensen blev delt nummer 15 med Rasmus Højgaard i -1. Den anden af de nyprofessionelle tvillinger, Nicolai, blev nummmer 24, 10 slag fra vinderscoren.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer