Morten Ørum Madsen træner mentalt i europatour-gensyn | Golf.dk
Morten Ørum Madsen havde i fjor hjemmebane ved Made in Denmark i Silkeborg. I år er han tilbage i Himmerland.

Foto: Frank Cilius

Morten Ørum Madsen træner mentalt i europatour-gensyn

23/05 - 2019 | Kasper Ørkild

Denne uges deltagelse på European Tour skiller sig ud fra Morten Ørum Madsens nuværende sæson. Den tidligere turneringsvinder på touren spiller i år på den nordiske Nordic League til dagligt.

Dermed er det et kærkomment gensyn med højeste niveau, som silkeborgenseren står over for i Himmerland.

- Det bliver dejligt at få en reminder om, hvordan det føles, og hvordan det er. Det er jo det, som jeg kæmper for at komme tilbage til. Det gør nok bare én mere sulten for at finde tilbage dertil. Jeg har heldigvis spillet en del europatourturneringer gennem min karriere, så jeg ved godt, hvordan det føles, og det er ikke noget, der hyler mig ud af den. Men det er stadig dejligt at mærke det igen, siger Morten Ørum Madsen.

Eftersom han i øjeblikket kæmper sig op på Nordic Leagues order of merit, der kan sikre fuld adgang til Challenge Tour til næste år, så betyder ranglistepoint på kontinentets bedste tour ikke meget i det øjebliksbillede, som Morten Ørum Madsen befinder sig i.

- I forhold til min sæson er det en gratis turnering. Det er fedt at være her, og jeg er glad for det, men det er også en turnering, hvor jeg ikke helt kan hente noget ranglistemæssigt, medmindre jeg vinder det hele, forklarer han.

Gennem ugen kan den ene af de 16 deltagende danskere altså arbejde med sig selv mere end at fokusere på leaderboardet.

- Der er nogle ting i mit spil, som ikke helt fungerer, og jeg kæmper med nogle mentale ting. Det skal jeg havde arbejdet på. Det er en god chance den her uge. Man vil uundgåligt lægge sig selv lidt under pres, når man gerne vil gå godt foran de danske fans, familie og venner. Det er en god platform til at arbejde med nogle ting mentalt, siger Morten Ørum Madsen.

På trods af den tilgang kender den 31-årige sit eget niveau.

- Jeg ved, at hvis jeg gør det så godt, som jeg kan - og giver mig selv lov til - så kan jeg også være helt oppe i toppen af turneringen. Det håber jeg selvfølgelig på, men jeg håber også på at kunne arbejde godt med tingene i mit spil, siger han.

Som en del af Team Made in Denmark er Morten Ørum Madsen sikret flere invitationer til Challenge Tour gennem sæsonen. Dem overvejer han også at gøre brug af senere på året alt afhængigt af præstationerne og ranglisteplaceringen på Nordic League og ECCO Tour.

- Jeg skal have gjort op med mig selv, hvad jeg gør. Jeg har nogle turneringer endnu på Nordic League. Om en måneds tid eller to tager jeg en evaluering i forhold til, hvordan det står til på ranglisten, og om jeg skal fortsætte der eller tage de invites, som Flemming Astrup har skaffet til mig, slutter Ørum Madsen.

Han slår ud ved første runde af Made in Denmark 2019 klokken 13.30 på hul 10. Her får danskeren selskab af australske Jason Scrivener og engelske Richard McEvoy.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer