Morten Ørum Madsen tanker selvtillid med klaret cut i Himmerland | Golf.dk
Morten Ørum Madsen deltog alle fire dage ved Made in Denmark.

Foto: Brian Rasmussen

Morten Ørum Madsen tanker selvtillid med klaret cut i Himmerland

26/05 - 2019 | Kasper Ørkild

Morten Ørum Madsens fokus er for tiden på Nordic League-ranglisten. Derfor blev ugen i Himmerland brugt på at arbejde med spillet på et niveau, som den tidligere turneringsvinder på højeste plan kender godt.

Især vejrforholdene med vind og regn gav udfordringer.

- Med de forhold bliver man virkelig testet på ens tålmodighed og ens accept af slagene. Der er nogle faktorer ude af ens kontrol, og jeg har også været presset. Men i mange perioder har jeg tacklet det rigtig fint, siger han.

Ørum Madsen endte samlet fire slag over par og slutter derfor i den tunge ende af det tilbageværende felt ved Made in Denmark. Men weekendens deltagelse er nok til at tage noget med fra Himmerland.

- Det er jo fedt at klare cuttet, og jeg går ud fra, at jeg har bedre selvtillid nu end dem, der ikke klarede det. Nu spillede jeg ikke mit bedste golf nogle af dagene, men at spille alle fire runder giver mig meget positivt, lyder det fra danskeren.

Sidste år mistede han sit kort til Challenge Tour og er dermed i gang med at kæmpe sig tilbage op ad det bjerg, som silkeborgenseren stod på toppen af, da han vandt europatour-turneringen South African Open i 2013.

- Når man vinder, så stiger ens forventninger til én selv. Når man først har prøvet at det, så kan man godt blive lidt afhængig af det. Det er en rimelig fed følelse. Så kan de forventninger også ødelægge det for én, hvis tingene ikke kører. Det er nok det, som er sket i mit tilfælde, uddyber Morten Ørum Madsen.

I kampen for at vende tilbage på det niveau, hvor han ser sig selv, har danskeren tilknyttet mentaltrænere, som hjælper ham på vej.

- Der er nogle mentale ting, som er vigtigere for mig lige nu end det rent golffysiske. Der har jeg fået et par stykker indover, som hjælper mig, tilføjer Morten Ørum Madsen.

Ved Made in Denmark fik han bekræftet, at niveauet fortsat var til at klare cuts på kontinentets højeste tour. Men kampen er endnu ikke ovre.

- Der er stadigvæk meget arbejde, som skal gøres. Mit spil er ikke helt, hvor det skal være, men jeg er på vej tilbage. Der er perioder, hvor tingene kører fint, og der er masser af gode slag. Det er lige så meget hovedet, som skal arbejdes på plads, lyder det fra ham.

Morten Ørum Madsen vandt tidligere på sæsonen ECCO Tour-turneringen PGA Catalunya Resort Championship.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer