Morten Ørum Madsen stryger til tops på ECCO Touren | Golf.dk
Morten Ørum Madsen er på vej mod sin første professionelle sejr siden SA Championship på europatouren sent i 2013.

Foto: ECCO Tour

Morten Ørum Madsen stryger til tops på ECCO Touren

18/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

PGA Catalunya Resort er ikko kun hjemsted for to fortrinlige golfbaner. Der er også et par fodboldbaner, og det er her, Gironas La Liga hold træner, og det er i klubhuset få meter fra ECCO Tourens midlertidige hovedkvarter, de spiser deres måltider og pumper højlydt popmusik ud til alle i umiddelbar nærhed.

Volumen har nok fået en ekstra tak op i dag. Søndag tog holdet fra Girona, en lille by i Catalonien med et tilsvarende lille stadion, til Madrid og Real, kongens eget hold, og vandt med 1-2.

Lillleputterne slog for en sjælden gangs skyld mastodonterne. I golfen ligger det til, at en af kæmperne skal løbe med sejren.

Morten Ørum Madsen har vundet på europatouren, men de seneste par år har været hårde ved den 30-årige silkeborgenser. Han har dog på ingen måde mistet troen på, at han kan finde tilbage til toppen, og ved ECCO Tourens Winter Series viser han, at den jernfaste tro er begrundet.

Fredag spillede Madsen en flot finalerunde i svære forhold ved Mediter Real Estate Masters, men han gik slemt skuffet fra banen med en doublebogey på sidste hul. Heldigvis er det den flotte runde og ikke den skuffende afslutning, han har taget med til den anden turnering i Winter Series, PGA Catalunya Resort Championship.

På førstedagen lagde Madsen sig på sjettepladsen som bedste dansker, og under mandagens runde spillede han sig helt til tops i stillingen.

På den svære Stadium Course blev det til fire birdies og en eagle på vej mod en runde i 68 slag, og med sin anden runde i træk i -4 tager Madsen et forspring på to slag med sig til finalerunden.

I -8 fører han foran finske Juuso Kahlos, som brugte 10 slag mere mandag end under åbningsrunden i 63 slag. Franske Mathieu Fenasse er på tredjepladsen i -5.

Flere andre danskere får mulighed for at spille med om sejren tirsdag. Jeppe Huldahl har en forstuvning i tommelfingeren, men det til trods er han fremme på fjerdepladsen i -4. Han har brugt ligeså få slag som Nicolai Kristensen og Christian Bæch Christensen.

I top-10 finder man også Martin Leth Simonsen og Peter Launer Bæk på en delt ottendeplads i -3.

De nyprofessionelle 17-årige  Højgaard-tvillinger er genstand for stor interesse på PGA Catalunya, men det ser ud til, de kommer til at spille om sekundære placeringer, når det hele skal afgøres tirsdag på Stadium Course.

Begge lagde ud med 69'ere, men på anden runde skulle både Rasmus og Nicolai Højgaard bruge 74 slag. De går ind til finalerunden på en delt 27. plads i +1 samlet.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer