Morten Ørum Madsen og Rasmus Højgaard med fremme før finalen | Golf.dk

Morten Ørum Madsen og Rasmus Højgaard med fremme før finalen

02/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

18 huller fra målstregen er Morten Ørum Madsen og Rasmus Højgaard i position til at spille med om topplaceringerne ved Lumine Lakes Open. De to danskere deler syvendepladsen i -5 efter en god arbejdsdag fredag.

Især Ørum Madsen var godt kørende. Den 30-årige fra Silkeborg vandt i januar på ECCO Touren, og efter et misset cut i den første af de svenske vinterturneringer har den tidligere vinder på europatouren genfundet det gode spil. Han brugte 31 slag på de første ni huller på Lakes Course, spillede de sidste ni i par, og runden i 67 slag resulterede i et ryk på 21 placeringer i stillingen.

Rasmus Højgaards bedste placering i sine tre Nordic League-turneringer som professionel er en 15. plads. Han er i god position til at hente karrierens første top-10 efter dagens runde på Hills Course i -2. 

Sejren får de to svært ved at komme i nærheden af. Fredrik Niléhn startede dagen på en delt førsteplads og stak af fra feltet med dagens klart bedste runde i -8. Han rykkede til -14 samlet og fører med fem slag ned til landsmændene Martin Eriksson og Jacob Glennemo.

Emilie Cuartero, som mandag vandt den første turnering på Lumine Golf Club, er blandt spillerne på en delt fjerdeplads i -6, et slag foran den jyske duo.

Otte ud af 31 danskere klarede cuttet. Niklas Nørgaard Møller var fire under par på Hills Course og stormede frem til 12. pladsen i -4. For Frederik Dreier gik det den anden vej. Han startede dagen på tredjepladsen men dumpede ned til 17. pladsen i -3 med en 73'er på Lakes Course.

Nicolai Højgaard lagde sig på 22. pladsen i -2 med fire birdies på de sidste ni huller for en runde i par. Christian Dahl er også under par i -1 på 26. pladsen. 

Christian Bæch Christensen og Oliver Percy-Smith klarede akkurat cuttet i +2.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer