Morten Ørum Madsen klar til kampen for at genfinde formen | Golf.dk

Morten Ørum Madsen klar til kampen for at genfinde formen

14/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Denne uge er der en masse opmærksomhed onkring brødrene Højgaards professionelle debut i Mediter Real Estate Masters. Det er noget Morten Ørum Madsen kender til. I 2011 var han selv et af de nye navne på ECCO Touren - ikke helt ligeså ung som tvillingerne, ikke med helt ligeså store resultater med sig  fra amatørscenen, men fulgt af en masse forventninger fra omverdenen og udrustet med vognlæs selvtillid skovlet til randen.

Nu sidder han her i en sofa med solen i øjnene i klubhuset på PGA Catalunya, tilbage på ECCO Touren, en hel del klogere på sit sving. Nok også klogere på livet.   

- Da jeg spillede Nordic League i 2011, missede jeg de tre første cuts som professionel, men derfra der fandt jeg spillet, og så virkede det næsten for nemt. Jeg kom direkte ud på challengetouren, blev nummer to i min første turnering og burde have været i omspil. Jeg spillede ret stabilt året igennem og blev nummer 19 på ranglisten og rykkede direkte op på europatouren. 

- Dengang var man mere ”naiv”, det virkede næsten for nemt. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville spille godt, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville vinde turneringer på Nordic League, challengetouren, europatouren. Det var jeg ikke et sekund i tvivl om. Og derfor spillede jeg også med den tro, at lavede jeg en fejl, tog jeg en dum beslutning, så var det fint nok, så skulle jeg nok få rettet op på det og mere til, sagde Ørum Madsen efter onsdagens runde i +1, der giver en 40. plads efter to runder med fint langt spil og skuffende putting.

Efter al successen fulgte en svær tid, og et skuffende 2018 resulterede i mistet status på challengetouren. Golf er ikke længere ”for nemt”, og det vil også gå op for deto gange Højgaard på et tidspunkt - det gør det for alle. Spillet kan være kilde til store frustrationer, men for 30-årige Madsen er kærligheden til professionen intakt, og troen på, at de gode tider nok skal vende tilbage, er stålfast.

- Jeg har en noget større forståelse for mit golfsving nu end nogensinde tidligere. Det udmønter sig ikke altid derhen, hvor jeg gerne vil have, men det er en proces, som jeg skal arbejde videre på. Det er sgu ikke fordi, jeg har mistet troen. Jeg ved, jeg har evnerne til at spille rigtig god golf.

På træningsbanen er der fremskridt, men når det er gået skævt i lang tid, tager det også lang tid at genvinde den altafgørende selvtillid. Det er første skridt på vejen tilbage, ikke hvad der står på scorekortet.

- Det er den helt kliché-agtige ting med at kunne tage det fra rangen med ud på banen. Hvis det var nemt, jamen så spillede jeg nok rimelig godt. Jeg kan godt lave bevægelserne på rangen, det kniber bare stadigvæk lidt mere på banen. Men det kommer ligeså stille.

- Der er stadig noget scar tissue. Jeg er indforstået med, at jeg skal bruge noget tid på at finde mit spil igen, og så lige her det næste stykke tid, jamen der må resultaterne komme i anden række. Når jeg på et tidspunkt finder spillet igen, så kan jeg blive lidt mere fokuseret på, at jeg gerne vil ud og vinde en turnering igen, og hvor jeg vil slutte på diverse ranglister. Men lige nu kan jeg bare spille. Jeg har ikke nogen forventninger, så det kan man sige er positivt. Det burde give en smule frihed til bare at gå ud og spille og ikke være så bange for konsekvenserne.

Her til årets første opgave har Madsen masser af lyst til at gå på arbejde, men selv en golffanatiker som ham kan blive træt af spillet.

- Man villle jo ikke være menneske, hvis det at spille dårligt ikke påvirkede en. 

- Specielt slutningen af 2016 og slutningen af 2018, der hang golf mig langt ud af halsen. Når man brænder så meget for noget og arbejder så hårdt for det – for jeg træner meget, og jeg kan godt lide at træne - og så ikke lykkes med det, så er det selvfølgelig frustrerende for ens professionelle stolthed. Det gør ondt ikke at lykkes, når man synes, man gør det, der skal til for at være succesfuld.

Hvad året kommer at byde på af resultater er ikke til at sige. Det samme gælder hvordan kalenderen skal fyldes.

- Jeg har ikke kigget så langt frem. Nu spiller jeg de to her på Catalunya, og så spiller jeg også (den svenske Winter Series red.) på Lumine. Jeg kommer nok til at spille en del Nordic League, og så må vi se, hvad jeg ellers kan komme til at spille. For mig betyder det ikke så meget, hvor jeg spiller. Det handler mere om, at jeg får lavet et stykke arbejde og får fundet noget af det spil, som jeg ved, jeg kan spille. Hvis jeg begynder at spille, som jeg kan, så skal jeg nok komme til at rykke op i systemet igen - uanset hvilke turneringer, jeg er med i, lyder det fra Ørum Madsen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer