Molinari kæmpe favorit til sejren | Golf.dk

Molinari kæmpe favorit til sejren

31/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Francesco Molinari har vundet de seneste 10 gange, han er stillet op til en hulspilsmatch. 10. I. Træk. Sammen med Tommy Fleetwood vandt den 36-årige italiener four-balls og foursomes under Ryder Cup, og med en singlesejr mod Phil Mickelson sikrede han officielt Europa den samlede sejr i Paris.

I gruppespillet ved WGC – Dell Technologies Match Play fortsatte Molinari, sidste års Champion Golfer for the Year, med at gøre kort proces mod sine modstandere – heriblandt Thorbjørn Olesen.

”Uovervindelig” – det var et af de ord, vi her på siden brugte til at beskrive Molinari, da han avancerede fra gruppespillet. Det var hyperbolsk, en leg, en måde at udtrykke beundring for golf på et sjældent højt niveau, og det blev gjort for at forstærke en pointe. 

Når man bygger noget eller nogen så højt op, så kan konstruktionen sjældent bære, og det ender i reglen med at ramle sammen. Men... måske er han uovervindelig. Ikke for altid – det er ingen - men for nu.

Teorien blev underbygget lørdag, da han ubesværet sendte sidste uges vinder på PGA Touren, Paul Casey, ud af turneringen. Englænderen vandt første hul af deres 1/8-finale med en birdie, og det var første gang denne uge, Molinari var bagud.

Et hul senere var det tabte vundet tilbage, og efter tre huller var turneringens syvendeseedede spiller foran. Med sit bundsolide spil arbejdede Molinari sig stille og roligt frem mod en sejr på 5&4.

I kvartfinalen ventede Kevin Na, og det opgør udviklede sig til en ren nedsabling. Ligesom Casey, vandt amerikaneren første hul med en birdie, og præcis ligesom det gik mod englænderen, var det det eneste hul, Na fik skrabet til sig. Na tabte de seks næste huller, og på 13. hul var det slut 6&5.

Lad os kigge lidt på tallene, som viser Molinaris skræmmende styrke i løbet af de fire første dage på Austin Country Club:
Han har kun tabt 12 huller; kun én gang været længere end 15. hul; Kun spillet 73 huller.

Søndag klokken 16.05 dansk tid (15 minutter før Lucas Bjerregaard og Matt Kuchar slår ud) er det Kevin Kisners tur til at prøve lykken. Han nåede semifinalerne for andet år i træk med en sejr på 2&1 over Louis Oosthuizen, og han er fuldstændig bevidst om, hvor svært det vil blive at nå hele vejen til finalen.

- Det burde blive en god match – hvis han ikke laver otte-10 birdies, som han plejer, sagde Kisner til Sky Sports.

Molinari er den klart højest seedede spiller tilbage i kampen om sejren, men ydmyg som altid tager han ikke noget for givet.

- I hulspil på det her niveau har alle de samme chancer. Vi fire, der er tilbage, har hver 25 procent chance. Marginalerne er virkelig små. Alle har en chance, sagde Molinari.

Måske har han ret i, at alle er lige, men som George Orwell fortæller os, er nogle mere lige end andre.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer