Mistede svinget - men fandt det igen som venstrehåndsspiller | Golf.dk
Morten Ligaard, der her ses på Europa Tour-banen Al Mouj i Oman, har stadig både en højre- og en venstrehåndsdriver i bag'en, men det er den venstrehåndede, han bruger til daglig.

Foto: Privat

Mistede svinget - men fandt det igen som venstrehåndsspiller

07/11 - 2020 | Jesper Frigast Larsen

55-årige Morten Ligaard er ikke en person, der gør tingene halvt, hverken som golfspiller eller som jurist, hvor en spændende karriere i international shipping har ført ham til hans nuværende stilling som General Counsel for det statsejede rederi i Oman.

Ligaard var 26 år, før han begyndte at spille golf, men målrettet træning førte ham ned i handicap 2,6 og en årrække som divisionsspiller for Svendborg i den næstbedste række herhjemme, hvor han med sin vindervilje ikke sjældent besejrede spillere med betydeligt lavere handicaps. Men efterhånden som erhvervskarriere og familie tog mere tid fra golfen, begyndte Mortens Ligaards spil at falde fra hinanden.

- Selvom jeg slog tusindvis af bolde, var mit tekniske fundament for dårligt, fortæller Morten Ligaard. - Jeg flyttede øjnene fra bolden i tilbagesvinget og havde et "indefra" sving med lukket køllehoved, hvor hænderne rullede alt for meget over. Det gik okay med mine woods, men medførte alt for mange shanks med de korte jern. Til sidst mistede jeg stort set lysten til selv at spille og fokuserede i stedet på andre ting ved golfen.

Disse andre golfinteresser omfatter golfbanearkitektur, banedrift, sønnernes golfkarriere, et (nu forhenværende) medejerskab af Gudme Golf Club, advokat for Danish Greenkeepers Association, holdkaptajn for juniorhold i Københavns Golf Klub og meget mere.

Morten Ligaard er også manden, der skaffede den tidligere landstræner og nu træner i Ree Golf, Magnus Landström, til Danmark, og det var netop Landström, der for fire år siden blev katalysatoren for, at Ligaard fik golfglæden tilbage.

- Min søn fik undervisning af Magnus, og mens jeg ventede, begyndte jeg for sjov at svinge med en venstrehåndskølle, som Magnus havde stående. Det føltes ikke dårligt, og da Magnus så mig svinge, sagde han, at vejen til et godt golfsving for mig ville meget kortere med venstrehåndskøller end som højrehåndsspiller, siger Morten Ligaard. Dette inspirerede Ligaard til at gå systematisk til værks som venstrehåndsspiller.

- Det lyder selvfølgelig fuldstændig vanvittigt, men det var en meget velovervejet beslutning, som har givet mig en masse ny glæde ved spillet. Jeg var nået til et punkt, hvor kvaliteten af min golf var så ringe, at den eneste rigtige beslutning ville have været at holde helt op. Men da jeg nærmest for sjov prøvede at svinge den anden vej, indså jeg, at mine svingfejl ikke fulgte med over i venstresvinget, fortæller Ligaard.

- Det er naturligvis også en stor udfordring, blandt andet fordi jeg overhovedet ikke er venstrehåndet, og fordi fleksibiliteten i kroppen måske heller ikke er, hvad den har været. Men jeg har nu nået et niveau, hvor jeg kan spille venstrehåndet til handicap 9, og jeg tror stadigvæk, at der er noget at hente. Og vigtigst af alt, nu nyder jeg at gå ud og spille, siger Morten Ligaard, der spiller meget golf i Oman, bl.a. på Al Mouj, som blev anvendt til Oman Open 2020 på Europa Touren.

- I Oman er betingelserne for at træne og spille fantastiske. Jeg spiller typisk hver weekend og et par hverdagsaftener, hvor jeg kan træne og spille på en oplyst bane, siger han.

I starten efter skiftet til venstrehåndsspiller drivede Morten Ligaard fortsat med en højrehåndsdriver, og denne kølle er stadig med i bag'en, men bruges stort set ikke mere. Også Ligaards puttning blev hurtigt venstrehåndet.

- Det er ikke sikkert, at det er løsningen for alle med svingproblemer at skifte til at spille "omvendt", men for andre, der er ved at opgive golfen, kan det bestemt være en mulighed at overveje, slutter Morten Ligaard.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,156,754
 • Unique Visitor:142,737
 • Registered Users:161,980
 • Unregistered Users:31,187
 • Blocked Users:12,413
 • Published Nodes:15,889
 • Unpublished Nodes:295
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.221.159.255
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,570
  • This week:80,783
  • This month:299,292
  • This year:2,157,170

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk