Mirakelslag giver Morikawa sejren i PGA Championship | Golf.dk
Collin Morikawa jubler, da han holer sit indspil på 14. og bringer sig i spidsen for PGA Championship. Han lavede ingen bogeys på finalerunden.

Foto: Getty Images

Mirakelslag giver Morikawa sejren i PGA Championship

10/08 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Du kan godt vænne dig til navnet Collin Morikawa.

Den blot 23-årige californier vandt den 102. udgave af PGA Championship på TPC Harding Park med golf af en kaliber, som tvang alle konkurrenterne i knæ.

Især to slag vil stå tilbage og blive vist igen og igen, når vi skal se tilbage på Morikawas første majorsejr.

Det første var, da han holede sit chip på 14. hul og bragte sig alene i spidsen for et mesterskab, som kort forinden havde haft hele syv spillere på en delt førsteplads.

Det andet, da han på 16. hul slog sit drive op på green, så han havde et to meter op ad bakke-putt for eagle. Et putt, som han senere rullede i med nærmest stoisk ro. To pars senere var en runde i 64 slag (-6) og den samlede vinderscore på -13 en realitet.

Morikawa vandt med to slag ned til Paul Casey. En sejrsmargen, som var komfortabel, men som først opstod til sidst.

Leaderboard på Harding Park var nemlig som en tallerken med så mange delikatesser på, at man mistede overblikket. Tolv spillere befandt sig inden for tre slag, da dagen begyndte, og der blev kun mere og mere klaustrofobisk i toppen, indtil der var syv mand på førstepladsen og Collin Morikawa besluttede sig for at bryde fri.

Titelkandidaterne var en fascinerende blanding af nyt og gammelt. 43-årige Paul Casey kunne endelig få sin major og blive den første englænder siden Jim Barnes i 1919 til at vinde The Wanamaker Trophy. Og Caseys 66’er var et mere end værdigt forsøg. Efter en birdie på 16. hul lå  han kortvarigt på 1. pladsen med Morikawa. Kort efter lavede Morikawa eagle på samme hul, og Casey blev endegyldigt forvist til en 2. plads.

Dustin Johnson er måske den spiller, der procentuelt har konverteret færrest sejrschancer til majortrofæer. Og atter blev det til en sølvmedalje til Johnson, der holdt sig til hele vejen, men aldrig fandt femte gear og til sidste måtte lave en birdie på 18.hul for at dele 2. pladsen med Casey.

Fjerdepladsen endte med at blive delt af fem spillere. Den rutinerede Jason Day og så Bryson DeChambeau, Matthew Wolff, Scottie Scheffler og Tony Finau, der alle ligner plausible bud på majorvindere i fremtiden.

Dagens største overraskelse var i virkeligheden ikke Collin Morikawa, men Brooks Koepka. Manden fra Florida plejer at være en maskine i majors, og han havde alle chancer for at skrive historie og vinde sit tredje PGA Championship i træk. Men da han på 9. hul lavede dages fjerde bogey uden nogen birdies til at balancere regnskabet, var det allerede slut. Brooks Koepka gik en runde i 74 slag og sluttede som en delt nummer 29.

Collin Morikawa er 23 og er en af golfhistoriens 20 yngste majorvindere. Han er en anelse ældre, end Jordan Spieth og Rory McIlroy var, da de begyndte at vinde majors. Der er al mulig grund til at tro, at vi vil se Morikawa helt fremme i mange majors i årene fremover.

Han er muligvis stadig ukendt blandt mange europæiske golffans, da han aldrig har spillet Ryder Cup, og kun har deltaget i en enkelt major før denne uge (US Open 2019).

Men at han er et ekstraordinært talent har været tydeligt i et stykke tid. Det er kun et år siden, han turnede pro, hvorefter han klarede 22 cuts i streg og vandt to turneringer på PGA Tour. Inden denne uge lå han nummer 12 på verdensranglisten, og fra mandag ventes han at være i top-5. Han har tidligere ligget nummer et på amatørernes verdensrangliste.

Nu har han altså vundet PGA Championship i sin allerførste deltagelse i turneringen. Det er han kun den niende spiller, der præsterer. Den seneste til at gøre det var Keegan Bradley i 2011.

Superstjernerne Tiger Woods og Rory McIlroy gik respektable runder i henholdsvis 67 og 68 slag, men begge sluttede langt nede i feltet.

 

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,544,376
 • Unique Visitor:191,418
 • Registered Users:170,160
 • Unregistered Users:31,607
 • Blocked Users:12,473
 • Published Nodes:16,560
 • Unpublished Nodes:328
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.210.184.142
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,574
  • This week:96,913
  • This month:444,885
  • This year:3,545,164

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk