- Mine børn skal være stjerner | Golf.dk
Mads Rotbøl vil gerne gøre topspillere ud af sine børn Villum og August. Han søger hjælp hos dem, der ved mest om emnet.

Foto: Privat

- Mine børn skal være stjerner

16/03 - 2019 | Mads Rotbøl

Hvordan skaber jeg en vinder på golfbanen?

Det vil jeg finde svar på.

Fordi jeg gerne vil give mine egne to små drenge de bedste forudsætninger for at blive bidt af den sport, jeg selv har fået en masse gode oplevelser i men samtidig også blive forbandet dygtige til spillet med den lille hvide bold.

En situation, som der sikkert er mange golfspillende forældre, der kan nikke genkendende til.

For hvordan gør man lige det?

Jeg opsøger folk, jeg selv er stødt på gennem et liv i sporten og plukker deres golfhjerner for tips, tricks og erfaringer.

Hvordan og hvor meget skal jeg pace mit barn? Og er det overhovedet en god idé? 

- Det er med talentudvikling som med et bål, hvis du smider for meget brænde på bålet så slukker du ilden, men smider du for lidt på så går det også ud, og i Danmark har vi en tendens til at smide for lidt på fordi vi er bange for at bruge for meget, lyder det blandt andet fra forfatteren Rasmus Ankersen, der har skrevet flere roste bøger om talentudvikling.

Eller skal man forholde sig mere passivt. Og helt undgå at forsøge at sætte sit barns fremtid på formel?

- Hvordan laver man en model, der driver det unikke frem? Det er jo umuligt, lyder det fra Søren Kjeldsen, som har fire sejre på Europatouren.

Måske skal sandheden og vejen findes et sted imellem? 

Læs hele den personlige fortælling i næste udgave af Dansk Golf, som er i danske golfspilleres postkasser i næste uge. Også forældrene til Danmarks talentfulde Højgaardtvillinger kommer med deres input, og til sidst gør skribenten op med sig selv, om han overhovedet er interesseret i at gøre det, der kræves for at fremavle en vinder.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer