MiD-danskerguide: De etablerede drenge | Golf.dk
Kjeldsen, Olesen og Bjerregaard er blandt de største danske navne i feltet i denne uge.

Foto: Getty Images/Ulrik Jantzen/PR

MiD-danskerguide: De etablerede drenge

21/05 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Skal du til Himmerland og heppe på de danske spillere? Eller skal du bare følge med på tv eller på computeren?

Uanset hvad, så hjælper vi dig til det forkromede overblik med en komplet guide til at forstå, hvad de 16 danske spillere i feltet kommer med af form, forventninger og hvad de har på spil.

Vores danskerguide kommer i tre dele - følg med her på siden.

Del 2 - de erfarne outsidere

Del 3 - de unge løver

Disse fem gutter har adgang til de langt de fleste turneringer på europatouren og har all formatet til at gøre sig gældende i kampen om sejren.

Søren Kjeldsen

Alder: 44

Tidligere deltagelser ved Made in Denmark: 5

Bedste placering: 2. plads i 2015

Aktuel placering på verdensranglisten: 238

Anden ranglisteplacering: 62 på europatourens Race to Dubai

Teksten kort: Den firedobbelte vinder på europatouren har vist noget svingende form i år. En femteplads i Abu Dhabu og en 15. plads ved British Masters er blandet med en række missede cuts. Søren Kjeldsen er dog aldrig sluttet dårligere end nummer 23 ved Made in Denmark, og lokalhelten vil være en af de mest fulgte spillere, uanset hvornår og med hvem, han tee’er den op. Vær ikke overrasket, hvis han bliver bedste dansker.

Thorbjørn Olesen

Alder: 29

Tidligere deltagelser ved Made in Denmark: 5

Bedste placering: 7. plads i 2014

Aktuel placering på verdensranglisten: 56

Anden ranglisteplacering: 68 på Race to Dubai

Teksten kort: Olesen er Danmarks bedste og mest vindende golfspiller siden Thomas Bjørn. Hvis der er noget, vi har lært, så er det, at den femdobbelte vinder på europatouren kan ramme et verdensklassegear når som helst, uanset hvad formkurven siger. Thorbjørn Olesen ankom til Himmerland allerede mandag, og er træt efter at have spillet PGA Championship i New York i weekenden. Hans form i år har ikke været fantastisk. En 7. plads i Dubai og en 21. plads ved Masters ville være fint for mange spillere, men for Thorbjørn Olesen er det indtil videre et skridt nedad efter 2018, hvor han spillede Ryder Cup, vandt Italian Open og hentede i alt otte top-10 placeringer rundt omkring i verden.

 

Lucas Bjerregaard

Alder: 27

Tidligere deltagelser ved Made in Denmark: 5

Bedste placering: 6. plads i 2018

Aktuel placering på verdensranglisten: 43

Anden ranglisteplacering: 19 på Race to Dubai

Teksten kort: Lucas Bjerregaard vender hjem til fødeegnen og er på toppen af sin karriere. Han er Danmarks aktuelt bedste golfspiller og kommer lige fra en 16. plads ved PGA Championship. Han har vundet på europatouren de sidste to år, og han har allerede i år leveret flere fine resultater med 4. pladsen ved WGC - Dell Technologies Match Play som højdepunktet.

Han kan dog muligvis være ramt af træthed ovenpå sidste uges major, og han har aldrig præsteret specielt godt, når Made in Denmark har været spillet i Himmerland (han har misset cuttet to gange og har en 63. plads og en 28. plads). Hans bedste resultat i turneringen blev hentet sidste år i Silkeborg.
 

Joachim B. Hansen

Alder: 28

Tidligere deltagelser ved Made in Denmark: 4

Bedste placering: 41. plads i 2017

Aktuel placering på verdensranglisten: 171

Anden ranglisteplacering: 84 på Race to Dubai

Teksten kort: Joachim B. Hansen får ikke samme opmærksomhed som Lucas Bjerregaard. Men hans karrierekurve er ligeså umiskendeligt opadstigende. Han vandt challengetouren i 2018 og klarer mange cuts på europatouren (7 af 9 mulige i 2019).

Sidste år vandt han to gange på challengetouren, herunder netop Made in Denmark Challenge på netop Himmerland Golf & Spa Resort. Det ville være en overraskelse, men ikke en sensation, hvis Hillerød-drengen hentede sin første europatour-sejr i denne uge.

Jeff Winther

Alder: 31

Tidligere deltagelser ved Made in Denmark: 3

Bedste placering: 18. plads i 2016

Aktuel placering på verdensranglisten: 353

Anden ranglisteplacering: 115 på Race to Dubai

Teksten kort: Jeff Winther har haft nogle frustrerende oplevelser ved Made in Denmark. Blandt andet sidste år, hvor han spillede sig et slag uden for cutgrænsen med bogeys på banens sidste to huller om fredagen. Han har klaret fire cuts i sine sidste fem turneringer på europatouren, men har brug for mere, hvis han skal spille sig ind i top-110 på Race to Dubai og undgå endnu en tur til tourskolen, hvor han de sidste tre sæsoner har måttet forbi for at generhverve retten til at spille. Han har ikke haft en top-5 placering på europatouren i mere end tre år.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,177,145
 • Unique Visitor:178,247
 • Registered Users:166,914
 • Unregistered Users:31,317
 • Blocked Users:12,450
 • Published Nodes:16,334
 • Unpublished Nodes:318
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:34.239.150.57
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:12,015
  • This week:102,082
  • This month:413,032
  • This year:3,177,799

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk