Mentalt arbejde med juniorer giver afkast | Golf.dk
Marianne Linde har i mange år været en del af Vejle Golf Club som spiler, men i foråret var hun med som mentaltræner for juniorer

Mentalt arbejde med juniorer giver afkast

28/08 - 2018 | Martin Rahbech

"Jeg kan mærke, at jeg er blevet bedre til at håndtere svære situationer og tænke mere på mit eget spil"

”Jeg synes det har givet meget. Gjort mig mere sikker som golfspiller og fået troen på mig selv. Ikke nok med det har hjulpet til golf, det har også hjulpet i skolen til fremlæggelser. Jeg er blevet bedre til at slappe af og fokuser kun på mig selv”

"Jeg er begyndt at lægge mærke til, hvad jeg siger til mig selv ude på banen og prøver derefter at få det vendt til noget positivt"

"De individuelle samtaler og workshops har været en god kombination af, at få et blik på, hvad der er vigtigt for en selv at huske på og at man ikke er alene, om de tanker man har. 
Dette forløb har på mange punkter været en stor hjælp for mig, både på golfbanen men også i hverdagen".

Det lyder jo godt og er fine tanker. Og det er sagt uden pres og uden det bliver sagt videre med navns nævnelse.

Det er ord som kommer fra nogen af juniorspillerne i Vejle Golf Club og videre til Marianne Linde, der har arbejdet i et forløb som mentaltræner i klubben.
Nu er forløbet kommet til en ende, men håbet er, at det har givet de unge spillere noget som kan give effekt på kort og lang sigt.

”Workshoppen har kørt i 4 måneder, hvor vi har lavet flere forskellige ting. Vi har siddet samlet, jeg har haft løbende individuelle samtaler, set dem spille til et par turneringer og vi har været en tur på golfbanen sammen. 
Målet med workshoppen har været, at give de unge spillere et indblik i hvad mentaltræning kan gøre og dermed hjælpe dem til at blive mentalstærke golfspillere, siger Marianne Linde til Golf.dk

Hun har i sit arbejde også brugt spilernes forældre.

- Jeg har talt lidt med nogen af forældrene om, hvordan de hjælper deres børn bedst i forbindelse med turneringer. Forældrene er typisk en stor del af børnenes sport og bruger meget tid sammen med dem. Derfor er det rigtig vigtigt, de ved, hvordan de støtter dem bedst med blandt andet hvad de siger til dem både op til, under og efter turneringer. 
Det nytter ikke noget, at have fokus på det der ikke virkede til træning, eller et hul der måske blev spillet dårligt under prøverunden. På turneringsdage skal de have fokus på deres stærke sider, det de har trænet og ved de kan. Alt andet vil gøre dem nervøse og de kan alligevel ikke ændre på det, når vi er på turneringsdagen. Og det kan forældrene hjælpe dem med at have fokus på, siger Marianne Linde.

- Det har været både spændende og inspirerende at arbejde med juniorspillerne. Der har været meget fokus på unge og det pres de er under både i deres sport og ikke mindst i skolen, så jeg håber selvfølgelig at have hjulpet dem lidt på vej og givet dem nogle værktøjer de kan bruge, siger Marianne Linde.

Hun arbejder i sin private praksis med forskellige sportsfolk i forskellige sportsgrene og har også mennesker udenfor idrætsverden tilknyttet sin praksis i Vejle.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer