Medlemmerne strømmer til: Kan corona-krisen spille en rolle? | Golf.dk
Ribe Golf Klub har fået 111 nye medlemmer - mange kommer fra Brundtland, men golfmanager Jamie Ekins tror også, at coronakrisen kan have lokket folk ud i klubben igen.

Medlemmerne strømmer til: Kan corona-krisen spille en rolle?

08/05 - 2020 | Henrik Søe

Et par jyske klubber melder om medlemsfremgang i både større og mindre skala. Og ingen af stederne vil man udelukke, at coronakrisen kan spille en rolle.   

I Ribe Golfklub kniber man selv lidt i armen.  Alene i år 111 nye medlemmer er kommet til klubben, som nu tæller 855 af slagsen. Aldrig nogensinde før har medlemstallet været så højt, som det er lige nu.

En stor del af forklaringen på medlemsboomet skal findes i lukningen af det nærliggende Brundtland Golfcenter, hvor en del af medlemmerne har søg andre græsgange - heriblandt Ribe Golf Klub. 

Alligevel sidder klubbens manager Jamie Ekins og kniber sig lidt i armen. For det er ikke blot lukningen af Brundtland, der har fået medlemstallet til at stige. 

-  Vi har også haft held med at genaktivere gamle medlemmer, som tidligere har taget en timeout af den ene eller anden grund. Og det sjove er, at de fleste er faktisk kommet helt af sig selv. Det er ikke sådan at jeg står med en telefonliste og ringer, sige Jamie Ekins, der understreger, at han heller ikke har fristet med specielle tilbud eller slået på PR-tromme. 

- Jeg har ikke brugt en krone på markedsføring. Der er ikke blevet brugt billige tricks, og alle betaler det samme i kontingent. Det er lidt mystisk, siger han. 

Præcist hvor de 111 nye medlemmer er kommet fra, ved Jamie Ekins ikke endnu. Klubben er i gang med at undersøge det nærmere, men det er langt fra alle, der er kommet til fra Brundtland. Og klub-manageren vil slet ikke udelukke, at corona-krisen også har haft en effekt.

- Jeg tror, at corona-krisen måske kan have været med til at skabe et lille boom, fordi folk er sendt hjem og mangler noget at give sig til, nu hvor det hele er stagneret og der ikke er sport på tv. Jeg tør ikke sige med sikkerhed, at det er årsagen her hos os, men jeg vil nu prøve at stikke en finger i jorden. Og det kunne være interessant at undersøge, om andre klubber har oplevet noget lignende, siger Jamie Ekins. 

Jamie Ekins tror dog også, at mange af nye - og gamle - medlemmer har meldt sig ind i Ribe, fordi klubben byder på en unik stemning. 

- Vi har et fantastisk hyggeligt klubliv i Ribe, og vi lægger meget vægt på at være venlige og servicemindede, og jeg tror mange af dem er kommet igen på grund af det, siger Jamie Ekins, der understreger, at klubben ikke kan læne sig tilbage. 

- Nu er kunsten at fastholde dem og integrere dem i klubben. Problemet er lige nu, at vi ikke har klubturneringer, men når det bliver tilladt at samles 50 personer, kan vi så småt gå i gang med at lave små turneringer. 

Også fremgang i Kellers Park

Lidt længere østpå, i Kellers Park Golf Club, giver medlemstallene også anledning til et lille smil på læben.  

Peter Daugaard-Hansen, der forpagter anlægget ved Brejning og samtidig er formand for klubben, vil ikke tale om et decideret boom, men med 440 medlemmer er en fremgang på 10 medlemmer en velkommen bonus i en tid, hvor nye golfspillere ikke hænger på træerne. 

- Det er superfint. Der skal ikke så meget til, før det er rigtigt godt for os. Om det kun er på grund af corona, skal jeg ikke kunne sige, men jeg tænker, at mange af dem, som har spillet golf før, kan have haft behov for noget at lave, siger han. 

- Jeg kan ihvertfald konstatere, at medlemstilgangen er bedre i år, end den var sidste år. Men det kan selvfølgelig også være fordi, vi har gjort et bedre stykke arbejde med rekrutteringen, end vi tidligere har gjort, siger Peter Daugaard-Hansen. 

Kellers Park Golf Club er en af de 10 danske klubber, som i samarbejde med DGU har iværksat en en særlig indsats for at rekruttere nye juniormedlemmer, og nu glæder man sig til at genoptage den satsning, når tiden igen tillader det. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer