McIlroy stryger til tops i Mexico | Golf.dk

McIlroy stryger til tops i Mexico

22/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det bør ikke komme som en overraskelse for nogen, at Rory McIlroy var velspillende torsdag på Chapultepec Golf Club. Nordireren, der fylder 30 år om et par måneder, har været yderst velspillende i den indledende del af sæsonen. Tre turneringer har han deltaget i. To gange er han blevet nummer fire; én gang nummer fem. 

På første runde af WGC – Mexico Championship kom McIlroy rundt otte under par og lagde sig alene på førstepladsen. Højdepunktet torsdag kom, da han var tæt på at lave hole-in-one på første hul, et 305 yard langt par fire.

- Jeg er kommet fantastisk fra start denne uge, men jeg har bogstaveligt talt taget én dag af gangen hver eneste dag i år, og sådan vil jeg fortsætte fremadrettet, ikke kun denne uge, sagde McIlroy efter sin 63'er.

Det er et ikke helt overbevisende udsagn. McIlroy har spillet masser af god golf de seneste par år, men siden efteråret 2016 har han kun vundet en enkelt turnering. I majors, på PGA Touren og europatouren har han haft chancer til meget mere, men i de afgørende øjeblikke har et af spillets største talenter skuffet.

Det skete blandt andet i Tournament of Champions i årets anden uge. McIlroy gik ind til finalerunden med en glimrende chance for sejren, men efter tre gode runder fadede han ud med en finale i par.

Det kommer til at kræve godt spil hele ugen, hvis McIlroy skal slutte med titlen i årets første World Golf Championship, hvor 45 spillere fra verdens top-50 er til start. Han har et enkelt slag ned til Dustin Johnson på andenpladsen, mens Justin Thomas deler tredjepladsen med Mattt Kuchar i -5.

De scores indikerer en overkommelig bane torsdag, men det er en smule misvisende. Par rækker til en delt 25. plads i det 72 mand store felt. I den score finder man Tiger Woods. Det er første gang, siden turneringen er flyttet til Mexico City, at Woods er kvalificeret, men debuten i 2400 meters højde fik en forfærdelig start. 

Han slog sit allerførste teeslag out of bounds, og andet forsøg var tæt på at lide samme skæbne. I par er Woods bedre placeret end de to danske deltagere.

Thorbjørn Olesen nåede til to under par efter 12 huller, men afslutningen gav en dårlig slag i munden med tre bogeys i træk. I +1 er Olesen midt i feltet på en delt 35. plads.

Med fire slag op til top-10 har han stadig gode chancer for at spille med om de store checks. De ser noget sværere ud for Lucas Bjerregaard.

Sent i 2018 debuterede den 27-årige frederikshavner i WGC med en 69. plads i Kina. Andet forsøg i de store World Golf Championships kom heller ikke for godt fra start. Bjerregaard var fire over par efter ni huller, og selvom det blev til tre birdies på dagens sidste ni, så var der også plads på scorekortet til et par doublebogeys. I +5 er han nede på en delt 63. plads.

Det blev en endnu hårdere dag for den forsvarende mester. Phil Mickelson kom til Mexico i storform, to uger efter sejren på Pebble Beach, men det kommer ikke til at ende med et succesfuldt titelforsvar denne uge. På første runde brugte han 79 slag. Kun Sanghyun Park er under den femdobbelte majorvinder i stillingen.

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer