McIlroy snuppede den femte major | Golf.dk
En glad Rory McIlroy efter triumfen i Players Championship.

Foto: Getty Images

McIlroy snuppede den femte major

17/03 - 2019 | Henrik Søe

Endelig skete det for Rory McIlroy. Og endelig kom Europa igen på tavlen i Players Championship - den såkaldte "femte major".

For blot femte gang siden den første udgave i 1974 - og for første gang siden Martin Kaymer i 2014, lykkedes det for en europæer at hæve trofæet på TPC Sawgrass. Manden bag var Rory McIlroy, der i denne sæson har haft så mange topplaceringer, at det nærmest var et spørgsmål om tid, før det blev hans tur til at holde en takketale.

McIlroy lignede dog ikke nogen vinder, da han på 4. hul røg ind i en dobbeltbogey og halvvejs inde i finalerunden var en over par for runden. Men skuden blev vendt på bag-ni, hvor McIlroy fik lavet fire birdies på vejen mod sin runde i 70 slag (-2). Det var nok til at vinde med et enkelt slag ned til Jim Furyk.

- Det er en kulmination på den her sæson, hvor jeg har været så meget med fremme og haft så mange chancer for at vinde. Jeg har følt mig mere og mere komfortabel for hver gang, og jeg følte, at hvis jeg bare bevarede tålmodigheden, så blev det også snart min tur, sagde McIlroy efter triumfen, der udover et helt nyt specialdesignet trofæ også indbragte ham 2,25 millioner dollars.

Der var lagt i ovnen til en ren europæisk trekamp mellem McIlroy, Jon Rahm og Tommy Fleetwood om den eftertragtede titel. Men Rahm, der førte inden finalerunden, fandt aldrig frem til det spil, der vinder turneringer, og Tommy Fleetwood var godt på vej til at blive afskrevet undervejs. En eagle på 16. hul gav ham dog en lille chance mere til slut, men håbet forsvandt endegyldigt på 17. hul, hvor Fleetwood gik direkte efter flaget - men endte i vandet.

Til gengæld kom der et angreb fra mere uventet side i form af Jim Furyk. Den 48-årige veteran kom med i turneringen på afbud, men Ryder Cup-kaptajnen udnyttede chancen til fulde og var i høj grad med til at skabe en spændende og dramatisk finaledag, hvor mange spillere havde chancen for at løbe med det. Også Eddie Pepperell og Jhonattan Vegas bidrog godt til underholdningen med et par imponerende angreb fra baghjul, og med to 66’ere avancerede de til en delt tredjeplads.

Danskerne var aldrig med helt fremme, men Lucas Bjerregaard havde en reel chance for at skrive golfhistorie og skabe det hidtil bedste danske resultat i Players Championship. Players-debutanten Bjerregaard startede dagen på en 24. plads og lignede fra start en mand, der havde tænkt sig at overgå Thomas Bjørns 22. pladser. Han lagde ud med to birdies på stribe, men faldt tilbage til par, og dermed sluttede Bjerregaard på en absolut godkendt 30. plads i det stærkt besatte felt - side om side med Tiger Woods.  

Thorbjørn Olesen havde en trist lørdag uden en eneste birdie, men det fik han for alvor lavet om på i finalerunden, hvor han kom hele paletten rundt med eagle, masser af birdies - og et par dobbeltbogeys. Olesen sluttede af med en 69’er (-3) og en placering som nummer 41. Efter runden fortalte Olesen på Twitter, at han har droppet samarbejdet med sin caddie gennem fire år, englænderen Dominic Bott.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer