McIlroy skifter gear | Golf.dk

McIlroy skifter gear

26/10 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

HSBC Champions kan i år præsentere det stærkeste felt i turneringens historie. Otte af de 10 bedste i verden stiller op, 40 fra top-50, og det udløser 70 point til vinderen. En af de spillere, der altid samler sig opmærksomhed omkring, er Rory McIlroy, og han har nyt med i posen til Shanghai.

Efter sejren i FedEx Cup har Nordireren nu sat sig for at vinde europatouren for tredje år i træk. Der venter en stor opgave, for med sine små 2,5 millioner indtjente euro er der mere end en million op til Danny Willett på førstepladsen.

- Jeg glæder mig. Efter det, der skete i USA med FedEx Cup og så Ryder Cup, ville jeg gerne samle mig og genoplade batterierne en smule. Det var et langt stræk golf.

- Jeg ville føle mig frisk og klar til disse uger, så jeg forhåbentlig kan spille noget god golf og give mig selv chancen for at vinde Race to Dubai igen, sagde han ifølge europatouren på onsdagens pressemøde.

McIlroy har vundet to af sine seneste tre individuelle turneringer, og det blev gjort med den vante driver fra sponsoren Nike. Men nu ser den 26-årige nummer tre i verden ud til at have fundet sig en kølle, der virker endnu bedre. For en uge side begyndte der at cirkulere Trackman data på de sociale medier, hvor McIlroy tester Taylormades M2 driver med skræmmende resultater. 330 yards skulle den gøre ham i stand til at slå. I Carry! 

Da McIlroy ankom til Sheshan International Golf Club, var det den kølle, han havde med i baggen. Han kan endnu nå at skifte tilbage, men det er svært at sige nej til ekstra ”ball speed”, så det tyder på, at en af de største kanoner i professionel golf nu kommer til at slå endnu længere. 

Søren Kjeldsen har ikke den slags tunge skyts i arsenalet, men han er på plads i Shanghai, hvor han blev nummer 46 for et år siden. Feltets eneste dansker kommer ind til årets sidste World Golf Championship som nummer 50 i verden. Det betyder, at han kan få brug for et godt resultat for at undgå at falde ud af det gode selskab for første gang siden British Masters 2015. 

Kjeldsen starter torsdag klokken 04.40 dansk tid i selskab med Scott Hend og Roberto Castro. Blandt de største navne er Dustin Johnson, Henrik Stenson og Patrick Reed sat til at spille sammen klokken 03.50. Bolden med Rory McIlroy, Adam Scott og Bubba Watson er sidste hold på banen en time senere.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer