McIlroy positiv trods skuffende resultater | Golf.dk
Rory McIlroy har mindre end en uge til at finde topformen til The Open, som han vandt i 2014.

Foto: Getty Images

McIlroy positiv trods skuffende resultater

13/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Med sit bedste spil har Rory McIlroy lignet den naturlige arvtager til Tiger Woods, men nordireren har aldrig haft den 14-dobbelte majorvinders stabilitet. Mellem lange succesbølger har han gennemlevet spillemæssige kriser, hvor især putteren har skabt problemer.

Efter sejren i FedEx Cuppen sidste skulle 2017 være året, hvor McIlroy genoptog jagten på sin femte major, men det er langtfra storform, den 28-årige bringer med ind til verdens ældste golfturnering.

Siden The Masters er McIlroy ikke sluttet bedre end nummer 17, og det har kostet to placeringer på verdensranglisten, hvor han nu er nummer fire. Sidste uge missede han cuttet i Irish Open, hvor han både var vært og forsvarende mester, og et misset cut kan også meget vel blive resultatet i Scottish Open på Dundonald Links.

Efter fire huller var feltets højest rangerede spiller fire over par, og det samme var scoren efter 11 huller.  Derfra lavede han tre birdies i løbet af de næste fem huller, men det store comeback blev bremset af en bogey på dagens sidste hul.

Skæve teeslag, alt for korte wedgeslag mod green og en ikke imponerende putter var nogle af grundene til, han skulle bruge 74 slag og er uden for top-100 i skrivende stund.

McIlroy er syv slag fra spillemakkeren Rickie Fowler, som i -5 deler førstepladsen med Ian Poulter, Andrew Dodt og Callum Shinkwin, men ifølge udtalelser på onsdagens pressemøde er han ikke bekymret over formen.

- Det er tæt på. Det er svært at sidde heroppe foran kameraet hver gang og fortælle jer, at det er tæt på, for efter et par uger lyder det lidt som en plade der kører i hak. Men det er virkelig ikke langt væk.

- Jeg er positiv og begejstret over mit spil. Jeg føler, jeg gør en masse gode ting, og det handler bare om at få det hele til at virke på samme tid, ikke bare én dag men fire dage, og ikke bare fire dage men fra uge til uge.

- Jeg føler, alt jeg behøver, er at se en lille gnist denne uge, se et par putts falde i og gå et par gode runder. Jeg føler, det vil give en masse selvtillid, og det vil nok hjælpe lidt på utålmodigheden, sagde McIlroy.

Måske bliver det fredag, han finder gnisten. Ellers ligner det, han får to ekstra dages forberedelse til den 146. udgave af The Open på Royal Birkdale.

Lucas Bjerregaard fik en god start på Rolex Series-turneringen med en runde i -3, der placerer ham to slag fra førstepladsen. Søren Kjeldsen kom rundt i -1 og Thomas Bjørn i par, mens Lasse Jensen er blandt de sent startende.

Du kan følge turneringen på Viasat Golf

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer