McIlroy kan blive verdens nummer ét i Austin | Golf.dk

McIlroy kan blive verdens nummer ét i Austin

27/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

20. september 2015 blev Rory McIlroy væltet af tronen på toppen af verdensranglisten. Efter sine to majorsejre året inden havde han opbygget så stort et forspring, at førstepladsen var blevet hans egen. Han var i en liga for sig, men så forvandlede Jordan Spieth og Jason Day sig til supermænd, og Dustin Johnson fik endelig lagt festerne på hylden, fokuseret på golfen og indfriet sit kæmpemæssige potentiale.

I de tre et halvt år siden har McIlroy ikke set skyggen af førstepladsen, men med sejren i Players Championship går han ind til WGC – Dell Technologies Match Play med chancer for at genvinde tronen.

Han er ikke den eneste med håb om at overhale denne uges nummer ét, Johnson. Justin Rose, Brooks Koepka og Justin Thomas har alle muligheder for at stige helt til tops, når listen opdateres mandag. 

For McIlroy kræver det en sejr, og samtidig må Rose ikke slutte i top-3, mens Johnson ikke må nå frem til semifinalerne.

De udsigter tager McIlroy dog helt roligt, og den indstilling er en af grundende til den fornemme form i 2019, hvor han ikke er sluttet dårligere end nummer seks.

- Det vigtigste er at vinde min match i morgen. Det har jeg ikke gjort de seneste par år – vundet min match om onsdagen. Det er det første skridt. Hvis jeg vinder syv opgør denne uge, det ville være fantastisk. Men vi må se, hvad der sker. Men at vinde turneringen, nå til nummer ét i verden, alle de hædersbevis er et biprodukt af at gøre alle de små ting rigtigt. Og det føler jeg, jeg gør nu. Og ét skridt ad gangen vil det føre alt det med sig, som folk synes er vigtigt, sagde han på tirsdagens pressemøde.

McIlroy er i gruppe med Matthew Fitzpatrick, Justin Harding og Luke List, som han skal spille mod klokken 19.22. han går  ind til turneringen som en af de største favoritter, men selv er nordireren ikke helt oppe at ringe over sin sejr for halvanden uge siden.

- Når jeg kigger tilbage, var det ikke min bedste uge i år. Min ”strokes gained” var bedre i Mexico end i The Players. Så jeg sætter tingene i perspektiv. Det var ikke min bedste turnering, det var Mexico, men den uge vandt jeg ikke.

Om mindre end 40 dage fylder McIlroy 30 år. Han har spillet golf på højeste niveau i mere end et årti, og det lyder som om, han har lært at leve med de tårnhøje forventninger, der følger med talentet.

- Nu til dags handler det meget om at vinde og ”hvad har du gjort for mig på det seneste-mentaliteten”. Men Players var ikke min bedste turnering i år. Jeg føler, jeg kunne have gjort nogle ting anderledes. Jeg blev lidt tilbageholdende med min attitude søndag eftermiddag, missede et par korte putts og kunne have reageret bedre på det. Det var endnu en mulighed for at tage ved lære. Det er det, jeg kan tage med videre – at forsøge at tænke logisk og rationelt i stedet for at lade følelserne tage over og blive for fokuseret på at få fat i trofæet. Det var fantastisk. Det var virkelig rart, men jeg fik meget mere ud af det end bare tilfredsstillelse, sagde McIlroy om sin første sejr på PGA Touren i mere end et år. 

Når han taler om processer og tilgang til spillet, så flyver tankerne mod noget større – noget endnu større – end The Players. Om to uger spilles The Masters på Augusta, og det er den sidste major, McIlroy mangler for at fuldende sit Grand Slam. Det bliver hans femte forsøg på at blive medlem af den eksklusive klub bestående af Gene Sarazen, Ben Hogan, Jack Nicklaus, Gary Player og Tiger Woods. Vægten af historien har tidligere tynget McIlroy, men det nyfundne perspektiv har frigjort ham. 

- Jeg tror, der er en forskel mellem et personligt begær og et behov. Jeg har formået at adskille de to. For et par år siden ville jeg have sagt ”jeg har brug for at vinde Masters. Jeg har brug for en grøn jakke.” Nu er det, ”Jeg vil. Jeg vil vinde den" og "jeg ville elske at vinde den”. Men hvis det ikke sker, er jeg ok med det. Og det tror jeg er forskellen. Måske vil nogle sige, at jeg ikke er motiveret nok. Men tro mig, jeg er motiveret for at drive mit talent så langt det rækker for at få mit navn op blandt nogle af spillets kæmper.

Inden det skal han og først i kamp i golfens originale disciplin – hulspil – på Austin Country Club. Han vandt WGC – Match Play tilbage i 2015, og når han slår ud, er det som en af de største favoritter til at løbe med sejren. Vinder han sin gruppe, og gør Tiger Woods det samme, vil de to megastjerner tørne sammen i 1/8-finalen. Men, som med så meget andet nu om dage, tager McIlroy et skridt ad gangen.

- Der er to måder, man kan gribe hulspil an på. Man kan spillle manden, eller man kan spille banen og forsøge ikke at reagere på, hvad modstanderen gør. Det gør det til en glimrende uge at træne sin mentale tilgang for at håndtere, når modstanderen laver en birdie eller chipper i hul eller får et heldigt hop. Det er som om, at man i hver eneste match spiller med i de afgørende øjeblikke om sejren; noget er på spil. Jeg vil ikke kalde det en træningsuge, men på samme tid er det en god test af, om ens hoved er, hvor det skal være.

At dømme ud fra udtalelserne, er McIlroys hoved lige der, hvor det skal være. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,553,265
 • Unique Visitor:122,417
 • Registered Users:160,639
 • Unregistered Users:31,230
 • Blocked Users:12,393
 • Published Nodes:15,494
 • Unpublished Nodes:288
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.219.31.204
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:12,173
  • This week:102,426
  • This month:387,561
  • This year:1,553,571

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk