McDowell er igen vinder på PGA Touren | Golf.dk
Graeme McDowell fik 540.000 dollars for karrierens fjerde sejr på PGA Touren.

Foto: Getty Images

McDowell er igen vinder på PGA Touren

01/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Graeme McDowell har både prøvet at vinde en major og hole det vindende putt i Ryder Cup. Nordireren var på et tidspunkt fremme som nummer fire i verden, men de senere år har der været stille omkring den 39-årige.

Der var gået tre et halvt år, siden den seneste sejr – OHL Classic at Mayakoba – da McDowell denne uge begyndte rejsen fra Florida til Den Dominikanske Republik, men i Corales Puntacana Resort & Club Championship vendte han tilbage til toppen.

Efter 73 slag i første runde gik McDowell to 64'ere I træk, og dermed kunne han tage et forspring på et slag med til finalerunden. Det blev tæt opløb mellem McDowell, Chris Stroud og Mackenzie Hughes i løbet af de afgørende 18 huller.

McDowell spillede sig fri af forfølgerne med med fire birdies i løbet af de første syv huller, men en bogey på niende hul blev en bremseklods på runden.

Syv pars fulgte, inden McDowell tog en indre monolog og mindede sig selv om, hvordan man vinder golfturneringer. På det 195 meter lange 17. hul fik nordireren birdie for at tage et forspring på et enkelt slag med til sidste hul.

- Jeg stod på 16. green og sagde til mig selv, ”du bliver nødt til at gøre noget af turneringsvindende kaliber”, og mit slag til 17 var på et turneringsvindende niveau, sagde han til PGA Touren.

Han lavede bogey på 18. hul, men det var der lige præcis råd til, da Stroud brugte tre putts fra lang afstand. Fjerde runde blev tilbagelagt i 69 slag, og han sluttede 18 under par for turneringen. Hughes og Stroud delte andenpladsen i -17.

- Det er stort. Sejren er til dem, der har været ved min side de seneste par år, for det har været nogle hårde år, det har været et slid. Hele min familie, min kone og mine børn derhjemme, sagde McDowell.

Han var helt nede som nummer 257 på verdensranglisten denne uge, men med sejren halverer han stort set afstanden til toppen numerisk set.

Med tre millioner dollars i præmiepuljen er turneringen en lilleput på PGA Touren, men den sikrer McDowell en vinderkategori de næste par år. Med sejren ser chancerne for at komme med i The Open Championship også en smule lysere ud. Det er enormt vigtigt, da mesterskabet spilles i Portrush, hvor McDowell kommer fra.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer