Max Homa stiger 315 pladser på verdensranglisten | Golf.dk
Max Homa modtog 50 verdensranglistepoint for sejren i Wells Fargo Championship.

Foto: Getty Images

Max Homa stiger 315 pladser på verdensranglisten

06/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Manuskriptet lå klar. Rory McIlroy skulle komme bagfra og vinde Wells Fargo Championship for tredje gang i karrieren og fejre indgangen til trediverne med manér. Problemet var bare, at nordireren aldrig nåede nærmere toppen end de to slag, han var efter ved søndagens start.

McIlroy åbnede med otte pars på Quail Hollow Club og satte tre slag til midt på runden. Det blev til en 73'er, +2, og han måtte nøjes med en delt ottendeplads i -7.

Flere majorvindere var med fremme. Jason Dufner gik ind til finalerunden med del i førstepladsen, men også han brugte 73 slag og faldt bagud. Dufner fik en delt fjerdepladsen med Sergio Garcia i -9. Den score sluttede Paul Casey og Rickie Fowler også i.

Justin Rose tog tredjepladsen alene efter en 68'er, der bragte ham til -11.

Så mange store navne var med fremme, og alligevel var det to spillere på jagt efter karrierens første PGA Tour-titel, som sluttede på de to første pladser.

Max Homa startede ugen som nummer 417 i verden, men i South Carolina spillede han på et niveau, hvor ingen andre kunne være med. Homa var en af tre mand på førstepladsen søndag morgen, og med 67 sikre slag rykkede han fra feltet og sluttede med en treslags sejr i -15.

- Jeg tror, det er en drøm. Jeg vidste ikke, om denne dag nogensinde ville komme. Jeg har noget arvæv herude. Jeg har arbejdet halen ud af bukserne, og jeg har set en masse positive resultater. Det er bare så fedt at gøre det her, for jeg elsker det her sted så meget som nogen anden. 

- Det er fantastisk for min familie, min forlovede. Jeg skal giftes om et par måneder. Det er bare... alt er godt nu. Der er lidt jobsikkerhed, og det er sjovt. Normalt er jeg ret god med ord, men jeg tror ikke, jeg har nogen, sagde Homa efter sejren.

Den 28-årige vinder rykker helt frem til nummer 102 på verdensranglisten. Tidligt i april næste år vil han få debut i The Masters. 

Dahmen gik banen i 70 slag og sluttede på andenpladsen i -12, et slag foran Rose. Den 31-årige amerikaner nåede aldrig op at true vinderen, men med andenpladsen kan han alligevel fejre en milepæl. Dahmen rykker op til nummer 80 i verden, og det er første gang i karrieren, han er i top-100.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer