Matsuyama kan skrive asiatisk WGC-historie | Golf.dk

Matsuyama kan skrive asiatisk WGC-historie

29/10 - 2016 | Martin Rahbech

Tours fra hele verden er samlet omkring de fire World Golf Championship turneringer. På European Tour, PGA Tour og Japan Golf Tour tæller turneringerne til de respektive ranglister, men for Asien er World Golf Championship stadig uden sejre.

Hideki Matsuyama står med rigtig gode kort på hånden for at sikre den første asiatiske sejr i en Word Golf Championship turnering, for han går ind til finalerunden ved HSBC Champions med tre slags forspring til forfølgerne.

Japanske Matsuyama lå på førstepladsen efter anden runde efter runder i 66 og 65 slag. Det fulgte han op lørdag med en 68’er, som var uden bogeys, så nu er han i -17 på førstepladsen.

- De to første dage lavede jeg mange birdies, og det er rigtig sjovt. Men i dag, når jeg er i en position til at vinde, spillede jeg smart og at jeg kunne spille uden bogeys var meget tilfredsstillende for mig i dag, sagde Hideki Matsuyama efter sin tredje runde.

Og han har planen klar for sin finaledag.

- Alle er så gode. Jeg er nødt til at lave birdies, men jeg tror nøglen for runden i morgen er ikke at lave bogeys, sagde Matsuyama.

Den nærmeste forfølger er den forsvarende mester Russel Knox i -14.

Rory McIlroy havde inden weekenden et mål om at vinde HSBC Champions og var ikke usikker på, om han kunne indhente afstanden på seks slag i løbet af de 36 huller i finalen.

Nu er der kun 18 huller tilbage, og Rory McIlroy har på den delte ottendeplads otte slag op til førstepladsen.

Det er dog ikke kun sejren i HSBC Champions, der er på spil for Rory McIlroy. Han ligger på tredjepladsen på Race to Dubai, og foran ham er Danny Willett og Henrik Stenson, der begge er med i feltet på Sheshan International Golf Club.

Danny Willett er nede på 73. pladsen inden finalerunden, mens Henrik Stenson deler ottendepladsen med McIlroy.

Søren Kjeldsen spillede sin tredje runde i par, hvilket er hans bedste score i turneringen. Han forblev på 55. pladsen i samlet +4.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer