Masser af verdensstjerner i kamp om sejren | Golf.dk
Pornanong Phatlum har været mesterlig fra tee de første tre dage af Women's British Open.

Foto: Getty Images

Masser af verdensstjerner i kamp om sejren

04/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Linksgolf er fjernt fra den måde, Thailands spillere blev introduceret for golf, men det synes ikke at være en hindring denne sommer. Sidste uge vandt Ariya Jutanugarn på Gullane i Skotland, og ved denne uges Ricoh Women's British Open går Pornanong Phatlum ind til søndagens afgørelse på førstepladsen.

28-årige Phatlum har deltaget i 36 majors i karrieren, men indtil nu er det kun blevet til en enkelt top-10 placering. Hun har vundet ni gange på den asiatiske tour og to gange på LET, men det er endnu ikke blevet til sejr på LPGA. Derfor er der mulighed for at give karrieren et løft til nye højder på Royal Lytham & St Annes Golf Club.  

Phatlum gik banen tre under par og nåede til -13 samlet. Det giver hende et slags forspring ned til englands Georgia Hall, som også venter på sin første titel på LPGA. De to jagtes af den dobbelte majorvinder So Yeon Ryu i -11.

Der er flere store navne med muligheder for at gøre sig gældende søndag. Sung Hyun Park og Minjee Lee, verdens nummer tre og otte er begge 10 under par på fjerdepladsen.

Brooke Henderson har del i syvendepladsen i -8, Lydia Ko er et slag efter på niendepladsen. Og så er der Ariya Jutanugarn. Med en 69'er rykkede verdens bedste frem til 13. pladsen i -6.

Med et par spillere i front, som ikke har de store erfaringer når presset er størst, er det ikke en umulig position at vinde fra.

Phatlum har kun misset fire fairways i løbet af de første 54 huller, men trods den imponerende stabilitet føler hun sig ikke rolig ved at føre feltet an i årets fjerde major.

- Jeg er stadig nervøs nu, sagde hun efter runden og præsenterede sin noget atypiske løsning på problemet.

- Jeg har sunget thailandske sange på banen for at holde mig afslappet, og det vil jeg også gøre i morgen.

Førerbolden går på banen klokken 3.30 dansk tid.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer