Masser af rød-hvide flag nær toppen | Golf.dk
Martin Ovesen ligger inden finalerunden i Tyrkiet med gode muligheder for et topresultat.

Foto: Getty Images

Masser af rød-hvide flag nær toppen

20/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Der var mulighed for at lave masser af birdies torsdag på Gloria Golf Club i Belek. Trods to bogeys kom finske Tapio Pulkkanen rundt i 62 slag takket være 10 birdies og en eagle. Dermed har han tre slag ned til andenpladsen i Turkish Airlines Challenge, og blandt fire spillere i -7 finder man Martin Ovesen.

I 2016 konverterede Ovesen en deltidskategori på challengetouren til en 58. plads på Race to Oman, og der er indikationer af, at han er klar til at tage et nyt skridt op ad karrierestigen. Han slap fra torsdagens arbejde helt uden bogeys. Han startede med at tage et slag fra banen på hul 10, leverede en serie på tre birdies i træk på hul 17, 18 og ét, og runden blev afsluttet med et nyt trekløver af birdies. 

Hele otte danskere er til start i årets anden turnering på challengetouren, og Ovesen var langt fra ene om at producere flot golf. Mads Søgaard nåede til sjettepladsen med en eagle på det 470 meter lange hul 18, som bragte ham til -6.

Samlet tog Søgaard otte slag fra banen, og det samme gjorde Morten Ørum Madsen, men hvor Søgaard kun afleverede to tilbage, så lavede Madsen fire bogeys. Det gav en score i -4, hvilket svarer til en delt 13. plads.

Der finder man også Jeff Winther, der ikke kom ind i ugens kinesiske turnering på europatouren. På trods af, at han er gået et niveau ned, så fik han en tung start på turneringen. Efter seks huller var den 29-årige to slag over par, men så nåede han sit første par fem hul. Det gav en eagle, det næste en birdie, det tredje blot en par, men så en eagle mere på det fjerde, og på det sidste, banens hul ni, brugte han fire slag for en birdie. 

Seks under par på de fem par fem huller, det er noget der virker, og det sikrede en runde i 68 slag. Winther er plevet noget af en eagle-specialist. Siden sæsonstarten på europatouren har han spillet 18 runder, og med dagens to lagt til, er han oppe på syv eagles for sæsonen. Når han først for smag for de store fugle, er han svær at stoppe. Det blev klart i BMW SA Open i januar, da han lavede hele tre eagles i finalerunden.

-2 er cutgrænsen efter første runde, og der finder man Martin Leth Simonsen. Mark Haastrup er nummer 89 i par, Rasmus Hjelm nummer 108 i +1 og Joachim B. Hansen runder den danske delegation af i +4.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer