Masser af penge og point i Irish Open – danskernes favoritturnering | Golf.dk
Thorbjørn Olesen er en af seks danskere til start i Dubai Duty Free Irish Open.

Foto: Getty Images

Masser af penge og point i Irish Open – danskernes favoritturnering

03/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

36 gange har en dansker vundet på europatouren. I ingen turnering har de haft så meget succes som Irish Open. I 2002 sejrede Søren Hansen efter et fire mands omspil på Fota Island; fire år senere va Thomas Bjørn succesfuld på Carton House da han kom ind-og-i fra 70 meter og slog Paul Casey med et slag, da englænderen tre-puttede fra forkanten af Green; senest slog Søren Kjeldsen karrierens bedste 3-wood på første omspilshul mod Eddie Pepperell og Bernd Wiesberger og løb med sejren på Royal County Down.

Kan det blive til en fjerde dansk sejr denne uge på Lahinch Golf Club? Der er nok om buddet. Hele seks danskere er til start i County Clare på den irske vestkyst, og for første gang i årevis er hele flokken i god position til at forny spilleretten til næste års program på europatouren.

Thomas Bjørn ligger værst placeret, men efter sidste uges ottendeplads er han fremme som nummer 112, kun to placeringer fra kravet. Bjørn behøver dog ikke bekymre sig om fremtiden, da han har flere års excemption på grund af meritter præsteret tidligere i karrieren.

Bjørns første top-10 siden 2014

Derefter følger Jeff Winther som nummer 99; Joachim B. Hansen på 98. pladsen; Thorbjørn Olesen 80; Søren Kjeldsen 76 og Lucas Bjerregaard som nummer 28.

Der er mulighed for at tage store spring de næste to uger, hvor det gælder turneringer i Rolex Series i Irland og Skotland, inden det gælder The Open for dem, der kvalificerer sig dertil. I Rolex Series er der syv millioner dollars i præmiepuljen, cirka en million euro til vinderen og langt over 100.000 euro til nummer 10, når pengene er blevet konverteret.

Bedst placerede deltager er Jon Rahm på verdensranglistens 11. plads. Der er 11 spillere med fra verdens top-50, en af dem Shane Lowry, som vandt turneringen som amatør for 10 år siden, da han slog Robert Rock i omspil.

- Jeg har forventninger om at gøre det godt denne uge. Jeg ville ikke være her, hvis det ikke var tilfældet. Men jeg forsøger bare at holde forventningerne på afstand inde i hovedet og bare spille mit spil.

- Jeg tror ikke, at noget vil kunne toppe 2009, men jeg vil ikke engang begynde at tænke på, hvad det ville betyde at vinde Irish Open igen, sagde Lowry, verdens nummer 35, til europatouren.

På Lahinch Golf Club går alle spillere ud fra første tee. Thomas Bjørn er første dansker på banen torsdag klokken 09.10 dansk tid. Jeff Winther er sidst af de seks med start klokken 16.00.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer