Masser af danske juniorer viser sig frem | Golf.dk

Masser af danske juniorer viser sig frem

11/08 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

Syv danske piger drog til Wales og Girls' British Amateur Championship. Efter 36 hullers slagspil må en enkelt vende hjem, mens seks er videre til den afgørende fase – hulspillet. Der spilles på Royal St. Davids Golf Club, og den bane har Puk Lyng Thomsen haft godt styr på tirsdag og onsdag. Runder i 73 og 71 gav -2 samlet og rakte til en syvendeplads i kvalifikationen.

Sofie Kibsgaard Nielsen brugte 76 slag på første runde men tog revanche med en 69'er. Kun fire i det 144 spillere store felt gjorde det bedre end Kibsgaard onsdag. Danskeren lavede en doublebogey og seks birdies. En samlet score i -1 giver en 11. plads.

Også Cecilie Finne-Ipsen er i det bedste seedningslag, når de 64 kvalificerede skal i hulspilskampe torsdag. Runder i 74 og 73 placerer spilleren fra Hjortespring på 25. pladsen i +1.

Kravet for kvalifikation blev +6, og det klarede Stephanie Astrup lige på et hængende hår med et par runder i 76. Mathilde Fredensborg er et slag bedre i +5, og Line Toft Hansen er kvalificeret i +4. Kun Cecilie Bofill blev sorteret fra med en score i +13.

Fra pigerne i Wales til et sted i Skotland, som ikke ønsker kvindelige medlemmer. Den 90. udgave af Boys Amateur Championship spilles på The Renaissance Club og Muirfield Golf Club. Fem danskere var til start, men kun to er tilbage, når det går løs torsdag.

Rasmus Neergaard-Petersen vandt 123 pladser med en 69'er på Renaissance Club. Det fik rettet op på en første runde i 79 slag og gav en samlet 53. plads i +6. Den blev delt mellem en ordentlig flok spillere, og derfor skal Neergaard-Petersen torsdag morgen spille en hulspilsmatch om at komme med blandt de sidste 64, som så skal forvandles til 32 i løbet af torsdag eftermiddag.

Ligesom Neergaard-Petersen havde Victor Bjørløw ryggen mod muren efter første runde. Renaissance Club havde krævet 76 slag af den spansk bosatte dansker, og onsdag ventede så den frygtede Muirfield. Den udfordring klarede Bjørløw i fin stil med en runde i par, og den bragte ham frem til 39. pladsen.

Til gengæld gik det den anden vej for Anders Ejlersen og Kristoffer Max. Begge lå til videre kvalifikation efter første runde men i henholdsvis +7 og +8 er de færdige i Skotland for denne gang. Det samme gælder Mads Langkilde.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer