Mark Haastrup stråler i challengetourens ”major” | Golf.dk
Mark Haastrup er denne uge på udkig efter sæsonens fjerde top-10 placering på challengetouren.

Foto: Getty Images

Mark Haastrup stråler i challengetourens ”major”

13/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Mark Haastrup er nummer 60 på challengetourens Road to Ras Al Khaimah. Der er en del arbejde at gøre, hvis han skal ind i top-45 og med til sæsonfinalen, men denne uge præsenterer en kæmpe chance for at gøre mere end det: Han kan sikre sig oprykning til europatouren for første gang siden 2011.

Kazakhstan Open regnes for en major på challengetouren. Joachim B. Hansen modtog 32.000 euro for den største af sine to sejre, Turkish Airlines Challenge. På Zhailjau Golf Resort i Almaty modtager vinderen 72.000.

Top-15 fra pengelisten sikrer sig et sæsonkort til europatouren i 2019, og på ugens opgørelse er 60.392 euro not til en 15. plads, så der er mulighed for at vende op og ned på sæsonen.

Det tog Haastrup et stort skridt imod på første runde. Den 34-årige dansker lavede seks birdies på de første ni huller og kom hjem i par for en 66'er. -6 giver en femdelt andenplads, et slag fra tyske Moritz Lampert.

En anden dansker, som har fundet en smule form på et veltimet og tiltrængt tidspunkt, er Morten Ørum Madsen. Silkeborgenseren kom til den tidligere sovjetrepublik uden en runde i 60'erne i præcis to måneder og uden et klaret cut i tre måneder.

Torsdag var der dog gode takter, og Madsen, nummer 172 på Road to Ras Al Khaimah, lavede fire birdies på vej mod en 69'er og en delt 23. plads. Der er stadig lang vej til en stor check, men runden giver noget at bygge videre på i stedet for blot at have cutgrænsen at slås med.

Martin Ovesen er to under par på 42. pladsen, mens challengetourens førende spiller, Joachim B. Hansen, fik et blødt udlæg i -1 for en 65. plads. Han er ét slag foran feltets sidste dansker, Jeppe Huldahl.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer