Marathon-omspil på LPGA strækker sig over to dage | Golf.dk
Efter seks pars i træk holede Gaby Lopez et birdieputt fra otte meter for sejren i Tournament of Champions.

Foto: Getty Images

Marathon-omspil på LPGA strækker sig over to dage

20/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Det trak op til Inbee Parks sejr nummer 20 på LPGA Touren i Diamond Resorts Tournament of Champions. Med den ville sydkoreaneren – kun 31 år gammel – komme op på siden af Cristie Kerr som den mest vindende aktive spiller. 

Det ligner kun et spørgsmål om tid, før den forsvarende olympiske mester fanger og overgår den 42-årige amerikaner, men denne uge kom hun ikke fra Four Season Golf & Sports Club Orlando med trofæet og den rekordtangerende titel.

Park spillede turneringens første 53 huller uden en bogey, men på lørdagens sidste hul satte hun et slag til. Hun gik ind til finalerunden med et forspring på to slag, men allerede efter tre huller var der to  bogeys på scorekortet.

Derfra var slaget om titlen helt åbent. Sydkoreaneren fik kæmpet sig tilbage til par for dagen, -13 samlet, men det var kun nok til omspil.

Med en birdie på 18. hul kom mexicaneren Gaby Lopez rundt i en bogeyfri 66'er og nåede til -13, og med en 68'er sørgede Nasa Hataoka for, at det blev en trio, som skulle tilbage til 18. tee for at finde en vinder af årtiets første turnering.

Det kom til at tage sin tid, og mandagen måtte endda tages i brug, før 26-årige Lopez kunne fejre sejren. 18. hul er et langt par tre, og alle tre spillere slog køller for at nå green. Det gjorde det svært at producere gode birdiechancer, og i stedet fik tilskuerne serveret en række pars.

Alle tre spillere brugte tre slag på de første to ekstrahuller, inden Park, den mest rutinerede af de tre, fandt vandet i tredje forsøg og forlod scenen med en delt andenplads.

Med svindende dagslys fortsatte 21-årige Hataoka og Lopez, men efter femte hul, da der stadig ikke var fundet en vinder, blev spillet indstillet.

Klokken otte mandag morgen i Florida var de to kombatanter så klar til at genoptage slaget, og for sjette gang i træk blev det til pars på 18. hul. Afgørelsen faldt på syvende omspilshul. Hataoka gav sig selv den bedste chance for birdie, men det var Lopez, som fandt hullet for birdie og karrierens anden sejr på LPGA.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer