Manden som alle undte en major | Golf.dk
Danny Willett giver Sergio Garcia en grøn jakke og et kram.

Foto: Getty Images

Manden som alle undte en major

10/04 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Endelig kom Sergio Garcia ind i det selskab, som han fra starten syntes selskrevet til.

Han kan nu kalde sig majorvinder. Det er han den tredje spanier, der kan. De to første, Jose Maria Olazábal og Severiano Ballesteros, har også begge vundet på Augusta National.

- Jeg vil nyde det her resten af mit liv, sagde Garcia efter sin triumf.

Det skal være ham velundt, for han har lidt så meget, inden han nåede hertil.

Garcia brød igennem lydmuren som 19-årig, da han med et konstant smil på læberne udfordrede Tiger Woods ved US PGA Championship. Ingen kunne være i tvivl om, at han ville vinde majors, og han begyndte da også allerede samme år at vinde regulære turneringer på højeste niveau.

Men siden dengang har Ryder Cup egentlig været det eneste sted, hvor han har kunnet finde samme glæde på allerhøjeste niveau (selvom nogle vil mene, at hans sejr ved Players Championship i 2008 bør nævnes her).

I majors har den nu 37-årige spanier lidt nederlag på nederlag. I 2007 havde han et putt på et par meter for at vinde The Open på Carnoustie. Det tog hulkanten og Padraig Harrington tog The Claret Jug.

Året efter smed Garcia US PGA Championship til samme Harrington og snart begyndte Garcia at tale offentligt om, at han godt vidste, at han ikke var god nok.

Sergio Garcia havde inden denne uge spillet 73 majors uden at vinde en. Han havde fire top-tre placeringer i majors og hele 22 top-ti placeringer. Men ingen trofæer. Kun en snigende fornemmelse af, at han ville havne på samme hylde som Colin Montgomerie og Lee Westwood, der også begge har snuset til masser af majortitler uden nogensinde at vinde.

Og da Sergio Garcia missede sit birdieputt for at vinde på sidste hul søndag, var der mange, der tænkte tilbage på Carnoustie i 2007. Garcia skulle i omspil med Rose, og der garvede US Open-vinder fra 2013 og OL-vinder fra 2016 havde vel ikke tænkt sig at give Garcia flere chancer.

Men den hypertalentfulde spanier fik sin chance og tog den på første omspilshul. Det var en sejr, som de allerfleste undte ham.

- JEG ELSKER DIG, lød det på Twitter fra Thomas Pieters, der selv stak snuden frem og sagtens kunne ligne en fremtidig Masters-vinder.

Også Tiger Woods kaldte sejren velfortjent, selvom han og Garcia har haft et til tider decideret dårligt forhold.

- Jeg kunne ikke være mere glad på Sergios vegne. Du fortjener det hele, amigo, skrev Rory McIlroy.

Også den forsvarende mester, Danny Willett, så virkelig glad ud under ceremonien, hvor han skulle placere jakken på Sergio Garcias skuldre. Også selvom han selv spillede elendigt og missede cuttet, og kunne have givet jakken videre til sin egen landsmand Justin Rose.
Masters gav noget særligt endnu en gang.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer