Manden bag Sawgrass er død | Golf.dk
Pete og Alice Dye tilbage i 1991, da PGA Championship blev afholdt på "deres" Crooked Stick i Indiana. En turnering, som John Daly i øvrigt vandt.

Foto: Getty Images

Manden bag Sawgrass er død

10/01 - 2020 | Henrik Søe

Pete Dye, en af verdens mest berømte banearkitekter, døde torsdag i en alder af 94 år. 

Den amerikanske banearkitekt stod bag en lang række berømte baner og betragtes generelt som en af de mest innovative og indflydelsesrige i branchen. 

Pete Dyes karriere tog fart i 1960’erne, og med Crooked Stick i Indiana blev hans arbejde første gang for alvor bemærket. I 1967 samarbejdede han med Jack Nicklaus om at designe Harbour Town Golf Links i South Carolina, og her skabte de en bane, som hvert år siden 1969 er blevet brugt til turneringer på PGA Touren. 

Mange af Pete Dyes baner blev designet i partnerskab med konen Alice, som også var golfbanearkitekt. Hun døde i februar 2019 i en alder af 91 år.  

Parrets mest berømte design er TPC at Sawgrass, der åbnede i 1980 og hvert år er vært for The Players Championship. Pete og Alice Dye tegnede også den berømte Whistling Straits i Wisconsin, som i år skal huse Ryder Cup.

Pete Dye blev kaldt for både “golfbanearkitekternes Picasso” og “den gale videnskabsmand”, og mange af hans kreationer er kendt som særprægede baner med kuperede greens, pot bunkers, store niveauforskelle og mange vandhazarder. Og frem for alt meget svære baner for såvel amatører og professionelle. 

Men som han selv sagde: 

- Golf er ikke et fair spil, så hvorfor skulle jeg bygge fair golfbaner. 

I en opdateret 2013-udgave af Pete Dyes selvbiografi fra 1994 “Bury Me in a Pot Bunker” fra 1994 forklarede Pete Dye, at han “hentede inspiration fra golfspillere, som - trods de mange frustrationer undervejs - altid finder en Pete Dye-bane mindeværdig”.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer