Mand uden færdigheder er nummer 28 i Safeway Open | Golf.dk
Tony Romo har tidligere deltaget i tre turneringer på PGA Touren. Han har endnu ikke klaret et cut.

Foto: Getty Images

Mand uden færdigheder er nummer 28 i Safeway Open

27/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Tidligere i år kom Lucy Li i problemer, da hun optrådte i en reklame for Apple ure. Den 16-årige amatør påstod, at hun ikke havde modtaget noget for sin medvirken, men det blev alligevel tolket som om, at hun havde forbrudt sig mod reglerne for amatørstatus. 

Det skabte en del forvirring, da Tony Romo på samme tid var at finde i reklamer for golfsko. Den 39-årige tidligere quarterback er en ivrig golfspiller, og har ligesom Li status som amatør, så hvordan kan det være, at der gælder forskellige regler? USGA var klar med svaret.

- Reglerne for amatørstatus forbyder kun amatørspillere i at medvirke i reklame, når de betragtes som at være i besiddelse af ”golf skill”. Tony Romo spiller på et højt niveau, men han betragtes ikke som at have ”golf skill”, sådan som reglerne er defineret, udtalte Craig Winters fra USGA i april.

Ingen færdigheder, siger du? Stillingen i Safaway Open er uenig. Romo har modtaget en invitation, og torsdag var amatøren aldeles velspillende på Silverado Country Club.

Romo var et slag over par efter 13 huller, men en varm putter mod afslutningen resulterede i tre birdies og en runde i 70 slag, -2. Det giver en delt 28. plads, foran spillere som Justin Thomas, Hideki Matsuyama, Phil Mickelson og Sebastian Cappelen. Man kunne hurtigt nares til at tro, Romo ikke var helt uden færdigheder.

Cappelen var i par for dagen, da han nåede det afsluttende par fem hul, men i stedet for at udnytte sin længde til at bringe sig under par, blev det til en kedelig bogey. 

Danskerens score i 73 slag giver en delt 103. plads, og det er to slag fra cutgrænsen efter første runde.

To spillere nåede til syv under par torsdag. Adam Scotts højdepunkt var en eagle på femte hul, hvor han sænkede et putt på over 15 meter. Han deler førstepladsen med Andrew Landry.

De har et slag ned til Matthew NeSmith og Francesco Molinari. Italieneren, som man er vant til at se i midten af fairway, ramte kun to af slagsen torsdag. Det til trods producerede han syv birdies.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer