To mand stikker af i Memphis | Golf.dk
Dustin Johnson er tæt på sin topform ugen inden US Open.

Foto: Getty Images

To mand stikker af i Memphis

10/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Det er 10 måneder siden, Dustin Johnson senest sluttede uden for top-20 i en slagspilsturnering, men det bundsolide spil til trods mistede han verdensranglistens førsteplads for en måned siden. Søndag kan han genvinde tronen med en sejr i FedEx St. Jude Classic, og  sådan som stillingen er efter 54 huller, er det det mest sandsynlige udfald.

Med fire birdies på de sidste ni huller kom Johnson rundt i 65 slag på TPC Southwind. Det fik hans total til -15, og den score blev matchet af Andrew Putnam, som med en birdie på hul 18 fra fem meter sikrede et rent scorekort og en 64'er.

De to har skabt et hul på fem slag ned til Stewart Cink på tredjepladsen, så der er lagt op til en duel om titlen i førerbolden.

På papiret ligner det et ulige opgør. Johnson har 17 sejre på PGA Touren, Putnam har ingen. Johnson er nummer to i verden, Putnam er nummer 273. Med sine 308,5 yards i gennemsnit for ugen er Johnson mere end 20 yards længere end Putnam.

Den 33-årige stjernespiller prøver da heller ikke at lægge skjul på, han er favoritten, når de to tørner ud søndag.

- Jeg er mere eller mindre i kontrol over min egen skæbne. Hvis jeg går ud og spiller virkelig god golf, så vinder jeg sandsynligvis. Hvis jeg ikke gør, så vil Andrew nok slå mig. Han spiller rigtig godt lige nu. Det er simpelt, sagde Johnson efter runden.

Putnam har kun lavet en enkelt bogey hele ugen, og efter sin tredje runde i -6 var han ganske rolig over udsigterne til at skulle i direkte kamp mod et af spillets største navne.

- Jeg glæder mig til at se, hvad der sker. Jeg har aldrig spillet med Dustin, men jeg er sikker på, han spiller ret godt, så jeg får brug for at spille mit bedste, sagde Putnam til PGA Touren.

Førerbolden går på banen 19.40 dansk tid.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer