Malenes amerikanske drøm lever stadig | Golf.dk
Malene Krølbøll Hansen tester sine nye Callaway-køller på driving rangen i Smørum.

Foto: Jesper Frigast Larsen

Malenes amerikanske drøm lever stadig

01/12 - 2020 | Jesper Frigast Larsen

Drømmen om en karriere på LPGA Touren i USA er intakt for den 25-årige tidligere amatørlandsholdsspiller Malene Krølbøll Hansen fra Hedeland Golfklub. Malene blev pro før sæsonen 2019, hvor hun blev nr. 84 på pengelisten på Symetra Tour, der er den næstbedste tour i USA. Herfra kan de bedste kvalificere sig til LPGA Tour, hvor Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen spiller til hverdag.

Sæsonen 2020 på Symetra Tour blev skåret ned til 10 turneringer på grund af coronaen. Malene deltog i de 8 og klarede cuttet i dem alle. I den sidste turnering, Symetra Tour Championship, fik Malene Krølbøll med en 9. plads årets anden top 10-placering, og pengepræmien på $ 5.082 var hendes hidtil største. Samlet blev Malene nr. 27 på årets pengeliste.

- Det har været et underligt år, konstaterer Malene Krølbøll, da Golf.dk møder hende en kold og regnfuld efterårsdag i Smørum Golfklub før et planlagt træningspas med DGU's landstræner Thomas Poulsen.

- Selvom turneringsprogrammet blev skåret ned, har vi alligevel spillet flere turneringer, end jeg troede, vi ville få, da coronaen ramte USA, fortsætter Malene.

- Jeg er blevet i USA hele året, og mellem turneringerne har jeg trænet og spillet i Myrtle Beach i South Carolina, hvor jeg bor. For at spare penge opgav jeg min lejlighed og bor i stedet billigt hos en amerikansk familie, hvor jeg også passer hunden.

Malene har kørt rundt i sin egen bil til alle turneringerne undtagen dem i Arizona, hvor det trods alt var nødvendigt at flyve.

- Det tager ikke meget mere tid, og så ved jeg også altid, hvor mit udstyr er, og jeg kan rejse med lige så mange kilo, som jeg har lyst til, siger Malene, der bor privat under turneringerne hos de samme værter som tidligere, og som i det hele taget lever økonomisk fornuftigt.

- Jeg kunne slet ikke tænke mig at flyve business class. Man kommer jo lige så hurtigt frem på økonomiklasse, siger hun snusfornuftigt, og det er netop den indstilling, der har gjort, at Malene Krølbøll er kommet økonomisk igennem den udfordrende 2020-sæson med skindet på næsen.

Malene spiller meget med medlemmerne i Myrtle Beach, der til gengæld støtter hende økonomisk gennem en birdie-klub, der giver flere penge, jo flere birdies Malene laver. Udstyrsaftaler med Callaway (køller), Titleist (bolde) og FootJoy (sko) hjælper også til at holde udgifterne nede. Og så hjælper hjemmeklubben i Hedeland også godt til.

Golfmæssigt mærker Malene Krølbøll også fremgang. I et interview med Dansk Golf for et år siden udtalte Malene, at hun gav pro-livet tre år, før hun skulle være etableret på LPGA Tour. Gælder dette stadig?

- Ja, men spørgsmålet er, om 2020 skal tælle som et helt år, smiler Malene.

- Jeg tager et år ad gangen. I slutningen af 2019 blev jeg sat en del tilbage af en håndledsskade, men det går meget bedre med hånden i år, og selvom 2020 ikke blev som ventet, har jeg mærket fremgang i spillet, og jeg har fået det til at løbe rundt. I 2021 forventer jeg, at der bliver spillet ca. 20 turneringer på Symetra Touren, og de 10 bedste får kortet til LPGA Touren, ligesom der er Q-school til LPGA, så målet for 2021 er helt klart stadig at kvalificere mig til at spille på LPGA i 2022, siger Malene Krølbøll, der er blevet meget inspireret af Emily K. Pedersens flotte resultater på det seneste.

- Hun er så mega sej. Hun er en stjerne og en kæmpe inspiration, siger Malene Krølbøll om Emily.

Malene er nu hjemme hos familien i Tåstrup i et par måneder, før turen til februar atter går tilbage til USA. Her har hun nu boet i seks år, først fire år på CCU (Coastal Carolina University) og derefter to år som pro. Men når pro-livet engang er slut, ligger Malenes fremtid i Danmark. Hun har for nylig fået sin amerikanske bachelor i kommunikation og markedsføring godkendt som en dansk bachelor af Undervisningsministeriet, og plan B vil være at læse en kandidat som overbygning på et dansk universitet.

Men inden det eventuelt bliver aktuelt, er der mange golfslag, der skal slås, og mange kilometer, der skal køres for den sympatiske danske pro.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,184,263
 • Unique Visitor:143,694
 • Registered Users:162,066
 • Unregistered Users:31,185
 • Blocked Users:12,415
 • Published Nodes:15,795
 • Unpublished Nodes:299
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.236.156.34
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,763
  • This week:68,242
  • This month:295,340
  • This year:2,184,682

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk