Magisk runde på PGA Touren | Golf.dk

Magisk runde på PGA Touren

07/08 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

For tre uger siden blev der leveret en 59'er på challengetouren. For en uge siden klarede Stephan Jäger sig rundt i 58 slag på Web.com tour. I The Open var både Phil Mickelson og Henrik Stenson tæt på at bryde den magiske majorgrænse, men måtte nøjes med runder i 63. Sådan en præsterede Robert Streb også i sidste uges PGA Championship.

Der er noget helt særligt i luften i 2016, og søndag satte Jim Furyk sit tydelige aftryk på rekordåret. Den 46-årige gik ind til finalerunden ved Travelers Championship uden for kameraernes søgelys, men da han puttede ud på hul 18 var det til kæmpe jubelscener og en frådende presse.

Siden PGA Touren blev grundlagt er der blevet spillet cirka halvanden million tællende runder golf, men aldrig er der afleveret en runde i 58 slag. Før nu. På par 70 banen TPC River Highlands i Connecticut skrev Furyk historie med en runde 12 slag under par.

En birdie på hul to blev fulgt op med en eagle fra fairway 120 meter ude. Efter birdie på hul fire tog Furyk et minimalt pusterum, men på hul seks startede en stime på syv birdies i træk. 

På hul 14 brændte han en chance fra tre meter, på 15. missede forsøget for birdie fra to meter, men på hul 16 fandt han hullet fra syv meter for dagens 10. birdie. 18. green kunne han uden problemer to-putte for den laveste runde nogensinde på PGA Touren og en prominent plads i golfens historiebøger.

- Sent på for-ni havde jeg en god følelse med mine korte jern. Jeg havde en speciel fornemmelse. Når man vender i 27 slag, kan man ikke undgå at tænke på det. 11 under par med seks huller igen bliver det et mentalt spil. Før mig er mange runder af mange store spillere aldrig blevet til 58. At gøre det på PGA Touren er fænomenalt. At have et stykke PGA Tour historie er noget man drømmer om, sagde han til Golf Channel.  

Furyk havde i forvejen en bid af historien. For tre år siden blev han den sjette spiller til at skrive under på en 59'er, men Al Geiberger, Chip Beck, David Duval, Paul Goydos og Stuart Appleby er ikke længere overliggeren – nu er det Furyk alene.

Furyk kommer ikke til at vinde turneringen, men præstationen vil for evigt stå som en milepæl i professionel golf.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer