Mads Søgaard: - Golf med smerter er fucking nederen | Golf.dk
Mads Søgaard vandt karrierens største præmie i MiD 2015. Måske får han en chance for at overgå sig selv søndag.

Foto: Getty Images

Mads Søgaard: - Golf med smerter er fucking nederen

24/08 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

I 2015 sluttede Mads Søgaard på sjettepladsen ved Made in Denmark, og nu kigger den 24-årige fra Ikast igen frem på Backtee Course. Seks birdies og to bogeys giver en score i 67, kun tre slag fra førstepladsen.

- Jeg spillede ok og kom frem til rigeligt med chancer, tog nogle af dem og lod nogle af dem blive derude. Men fire under er jeg godt tilfreds med, sagde han efter runden nær indspilsgreenen på Himmerland Golf & Spa Resort.

Tiden mellem de to succesoplevelser har været frustrerende og smertefuld. I 2015 var Søgaard tæt på at kvalificere sig til europatouren, men så begyndte skulderen at give problemer, og det blev det første i en lang række.

- For to år siden var min venstre skulder skidt, og jeg spillede med det i for lang tid. Det var lige i en periode, hvor jeg var inde i top-15 på rankings. Så det var svært at stoppe med at spille der, og det betalte jeg så prisen for bagefter, for det tog et halvt år at komme til at spille igen. 

- Så spillede jeg fra april sidste år, spillede sæsonen derfra, men hele tiden kunne jeg ikke træne de timer, jeg ville, og jeg skulle hele tiden være over min skulder. Og så fra nytåret af begyndte jeg at få nogle ting omme i ryggen. Den begyndte at låse sig, når jeg havde spillet eller trænet, og det blev egentlig bare værre og værre i foråret, og så i starten af maj trak jeg stikket igen. Og så begyndte jeg at spille igen for halvanden måned siden, sagde han.

Siden det seneste comeback har kvaliteten af golf været overraskende høj. For få uger siden var han blot et slag fra førstepladsen midt under fjerde runde af Finnish Challenge, da arrangørerne følte sig nødsaget til at kalde spillerne af banen, slette søndagens runde og lade resultatet efter 54 huller stå tællende. Derfor måtte Søgaard nøjes med en ottendeplads.

Som nummer 134 på Road to Oman, hvilket gør at pladsen på challengetouren hænger i en tynd tråd, er det naturligvis skuffende at løbe ind i den slags force majeure, men de fysiske problemer har givet Søgaard et anderledes perspektiv.

- Jeg har ikke haft så store forventninger til spillet. Nu har jeg spillet halvanden måned og jeg har ikke haft ondt. Når du spiller og har ondt, det er bare fucking nederen. Så det her har bare været super fedt. Så det er egentlig glæde nok i sig selv, og at jeg så har spillet udmærket, det har bare været en god bonus, sagde han.

Fredag går Søgaard på banen klokken 14.00 sammen med Joachim B. Hansen (-5) og Oliver Wilson.

Husk at tilmelde dig Golf.dk’s nyhedsbrev. Vi sender det ud hver eneste dag under Made in Denmark. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer