Mød manden der ikke ville give op: - Alle knopperne skulle slides af | Golf.dk
Danmarks største golfmagasin, Dansk Golf, har mødt Flemming Astrup - her fotograferet på stranden nær hjemmet i Risskov.

Foto: Rasmus Baaner

Mød manden der ikke ville give op: - Alle knopperne skulle slides af

07/08 - 2017 | Torben Thornæs Andersen

Alle, der er involveret i elitegolf i Danmark, ved, hvem den sortklædte herre med det tjavsede pandehår og de alvorlige øjne er. Siden starten af 00erne har Flemming Astrup været en dynamo inden for udviklingen af nye golftalenter, først som promoter for diverse 3rd-level tours som Srixon Tour og ECCO tour, og senest som manden, der har hjulpet med at gøre Made in Denmark til en af Europatourens mest succesfulde turneringer.

Flemming Astrup er uddannet dekoratør og ejer af et reklamebureau med speciale inden for skilte og messestande. Astrup Design var hans hovedbeskæftigelse helt frem til starten af 00erne, og i dag indrømmer han gerne, at han oprindeligt begyndte at arrangere golfturneringer med ét eneste formål, nemlig for at kapre kunder til sin reklamebutik.

For 15 år siden var denne sammenblanding af kommercielle interesser dog en halvfarlig leg. Konkursen efter Nordic Open i 2003 viste, at golfevents kan være en giftig beskæftigelse, og derfor grundlagde han Golfpromote.

- Det er dér, det egentlig starter. Nu fanger bordet, og jeg kan pludselig se herovre – røde tal, røde tal. Og min revisor begynder at spørge, om jeg ikke skulle lukke det her golf, og jeg kan huske, min far sagde, koncentrér dig nu om det her ovre – det andet er bare sjov. Men dér havde jeg det sådan, det kunne godt være det skulle lukkes, men alle knopperne skulle slides helt af støvlerne. Det var helt sikkert, siger Flemming Astrup.

Promoterens mest berygtede egenskab er samtidig det, som i de følgende år gør ham til en af de helt centrale figurer i dansk golf. Mange vil kalde det for passion, nogle få for arrogance, men selv ved Flemming Astrup godt, hvad det handler om. Det handler om god gammeldags stædighed.

I næste nummer af Dansk Golf tegner vi et portræt af ildsjælen og multikunstneren Flemming Astrup. Her kan man blandt andet læse, hvorfor han valgte at udfordre dansk PGA med en konkurrerende tour i midten af 00’erne, og hvordan han i 2013 nær havde fået Lars Larsens privatfly til at styrte i Nordsøen. Vi finder også ud af, hvorfor han altid går klædt i sort, og ikke mindst hvordan han på trods af finanskrise og utallige konkurser har formået at udvikle Danmark til den mest attraktive tour-scene for nye golftalenter i hele Norden.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer