Mød de danske senior-EM spillere | Golf.dk
De danske EM-seniorer. Stående til venstre er holdkaptajn Hans Stenderup. Bagerste række fra venstre: Hans Peter Jacobsen, Michael Flindt, Tony Jensen. Forrest fra venstre: Henrik Daugaard, Søren Lauritsen, Bjørn Nørgaard.

Foto: Henrik Schou

Mød de danske senior-EM spillere

02/09 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Senior-EM bliver i år afviklet i Danmark.

Klubhuset i Rungsted Golf Klub har international sound og look hele denne uge.

Spillere fra 22 lande befolker træningsområdet, omklædningsrummet og restauranten. Danmark er selvfølgelig med, og de seks danske spillere siger samstemmende, at de tror på medaljer. Og de ønsker alle, at sølvmedaljen fra 2017 skal veksles til noget lidt mere ædelt.

Her er de seks spillere, der skal i kamp for Danmark.

Hans Peter Jacobsen

Holdets nestor, da han netop er fyldt 60 år. Han har været golfspiller i omtrent de 55 af dem.

Han spiller nu i The Scandinavian, men har haft sin golfopvækst i Odense Golfklub.

Hans Peter Jacobsen har spillet på landsholdet med spillere som Anders Sørensen og Steen Tinning.

Da han selv fik børn betød det nogle års pause fra golfsporten, og det er først for 3-4 år siden, at han besluttede at give seniorgolf på eliteniveau en ordentlig skalle.

Repræsenterer Danmark ved hold-EM for seniorer for tredje gang. 

Arbejder som børnelæge og har egen klinik i Roskilde. Joker med, at han har udskrevet smertestillende medicin til samtlige sine fem holdkammerater på landsholdet.

 

Michael Flindt

Spiller til daglig i Simon’s Golf Club og påstår, at han træner seks timer om dagen syv dage om ugen.

Den 58-årige Flindt har haft en uortodoks indføring i golfsporten. Han begyndte nemlig først som 38-årig efter en motocross-ulykke, som kostede ham alvorlige skader på den ene fod og den ene arm og blandt andet betød, at han sad i kørestol i 13 måneder.

Han forsøgte sig med golf i Nivå og blev bidt at konkurrenceelementet. Har været professionel nogle år i en broget karriere, hvor han blandt andet har spillet i Sverige, Polen og Asien. Et eventyr, som han finansierede med forsikringspengene fra motocross-ulykken.

Blev blandt andet individuel mid-age europamester i 2008 og er med til sin tredje EM-slutrunde for seniorer efter at have fået sin amatørstatus tilbage.

 

Tony Jensen

Man behøver ikke høre ham sige mange sætninger, før man opdager, at man taler med en fynbo.

Den 56-årige smeduddannede Tony Jensen begyndte med golf i Odense i 1982. I dag repræsenterer han Langesø Golf, mens han i sit civile liv lige nu er chefgreenkeeper i Midtfyns Golfklub.

Har haft en flot amatørkarriere og kan ikke selv huske, om det er seks eller syv individuelle danmarksmesterskaber, han har vundet. Sidste år vandt han senior-DM og blev nummer tre ved EM individuelt.

Det er tredje gang, han repræsenterer Danmark ved senior-EM for hold.

 

Henrik Daugaard

Er 53 år gammel og spiller sin tredje senior-EM holdslutrunde.

Henrik Daugaard spiller til daglig i Vejle Golf Club, og det er også i Vejle, han arbejder. Han er selvstændig og ejer blandt andet en biograf og en række andre ejendomme.

Han har spillet golf i mere end 40 år, og har i sin ungdomskarriere snuset en del til landsholdet, hvor han som regel har været i B-trup eller observationstrup.

Han træner 3-4 timer om dagen, stort set alle ugens dage. Påstår, at de andre på landsholdet undrer sig over, at han ikke er bedre, når han nu træner så meget.

 

Søren Lauritsen

Spiller og træner på The Scandinavian, men Søren Lauritsen kommer fra Smilets By og fik første gang spikes under fødderne, da han var 18 og begyndte i Aarhus Golf Club.

Siden han flyttede til Sjælland har han været medlem i Simon’s, Rungsted og The Scandinavian, så han kender denne uges bane særdeles godt.

Lauritsen er forretningsmand og ejer blandt andet et konsulentfirma med knap 40 ansatte, som rådgiver inden for marketing og it.

Som 52-årig er han holdets yngste spiller. Det er første gang, han er med i en seniorslutrunde.

Er en travl mand, da hans kæreste bor i England, og de to har tilsammen fem børn. Er ihærdig udøver af udholdenhedssport, blandt andet langrend, hvor han har gennemført det norske Birkebeinerløb og det svenske Vasaløb.

 

Bjørn Nørgaard

Den 56-årige med kunstnernavnet har spillet sin golf i Rungsted Golf Klub i 20 år, så han kender hvert eneste græsstrå, hans bold kan komme i nærheden af under EM. 

Hans bedste runde på banen er en 66’er.

I sit civile liv er han selvstændig og har et firma, der leverer softwareserviceudvikling og laver forretningsudvikling for sine kunder.

Var landsholdsspiller fra midten af 80’erne til begyndelsen af 90’erne og har blandt andet spillet Eisenhower Trophy (det officielle amatør-VM, som Højgaard-tvillingerne og John Axelsen vandt i 2018).

Søn af en meget golfengageret morfar, der fik ham ind i golfsporten i Helsingør Golf Club allerede som ti-årig.


 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,191,285
 • Unique Visitor:143,927
 • Registered Users:162,088
 • Unregistered Users:31,182
 • Blocked Users:12,415
 • Published Nodes:15,799
 • Unpublished Nodes:299
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.239.51.78
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,564
  • This week:63,493
  • This month:289,980
  • This year:2,191,704

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk