Målrettet Nicolai: - Det er for tidligt at fejre | Golf.dk
Nicolai Højgaard er for alvor på vej ind på den store scene.

Foto: Getty Images

Målrettet Nicolai: - Det er for tidligt at fejre

16/09 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Nicolai Højgaard er “talk of the town” i europæisk golf.

Søndag pressede han verdensstjernen Sergio Garcia til det yderste i kampen om titlen ved KLM Open på The International i Holland.

Garcia, der selv var et vidunderbarn for 20 år siden, havde så mange presseforpligtelser efter sin sejr, at Nicolai Højgaard ikke nåede at snakke med ham.

Til gengæld har han modtaget et trecifret antal lykønskninger.

- Det er ret overvældende. Jeg har ikke fået svaret på dem alle sammen endnu. Men jeg sætter pris på hver enkelt besked, jeg har fået, siger en stadig forbløffet Nicolai Højgaard, da Golf.dk fanger ham på telefonen mandag.

Han udtrykker overraskelse over, at opmærksomheden er så stor, når der trods alt “kun” er tale om en 2. plads.

Da han og tvillingebror Rasmus blev professionelle i januar, fortalte de, at den første store check skulle bruges på at forkæle den familie, som har bakket dem så ubetinget op i deres drøm om at blive professionelle golfspillere.

En check på mere end 222.000 euro bør nok høre til i den kategori. Hans næststørste officielle check er trods alt på beskedne 4.650 euro for en 13. plads ved Italian Challenge Open Eneos Motor Oil.

Alligevel trækker han lidt på det, når snakken falder på, om familien så skal forkæles nu.

- Jeg skal faktisk ikke købe noget. Når jeg får lukket det europatour-kort, så er der noget at fejre. Men det er for tidligt nu, siger han.

Han er til start i Skotland i næste uge, hvor Lucas Bjerregaard forsvarer sin titel ved Alfred Dunhill Links Championship. Og Højgaard regner også med, at han er til start ved de fleste af årets andre europatour-turneringer.

Han er lige nu nummer 130 på Race to Dubai, og kan han klare nogle flere cuts, er der rigtig gode chancer for, at han kan spille sig ind i top-110 og dermed få et fuldt kort til næste års europatour.

- Det er det, jeg har fuld fokus på nu. Det er et rigtig fint scenarie, jeg har. Men der er ikke noget sikkert endnu. Jeg kommer til at skulle arbejde fuldt ud, siger han.

Nicolai Højgaard er med sine nylige resultater sikret et kort til næste års Challenge Tour, ligesom han er inde i tredje og sidste afdeling af tourskolen, hvis han ikke skulle spille sig i top-110 på europatouren.

Derfor synes mange muligheder åben for spilleren, der først for nylig har fundet den form og det dræberinstinkt frem, som sidste år gjorde ham til en af klodens hotteste amatørspillere.

- Det er som om, jeg har fundet “den gamle mig selv” frem igen. Det siger mine trænere også. Jeg var også i ro i Holland. Jeg var lidt mere kynisk, og jeg turde spille golf og ikke pakke mig selv ind, som han siger.

Han mener selv, at det er på det mentale plan, han mærker den største forskel i forhold til de første måneder som professionel. De første tegn kom med sejren ved endags-turneringen Great Northern Challenge.

KLM Open udryddede blot enhver tvivl.

Nicolai Højgaard roser sin ven Christian Bæch, som trådte til som caddie, da Nicolai mandag klokken 17 fik en email med en invitation til Holland.

- Vi fik lavet os nogle gode aftaler og en game plan.

En af aftalerne, i hvert fald mod slutningen af turneringen, var, at Nicolai Højgaard ikke ville kende stillingen, så han til enhver tid kunne fokusere på næste slag.

Undtagelse var gåturen ned ad 18. fairway, hvor et stort leaderboard sladrede om, at Sergio Garcia havde lavet en bogey på 17. hul. Dermed kunne Nicolai Højgaard ved at hole sit eagle-putt komme lig med den spanske majorvinder.

- Så tænkte jeg bare “så er det kraftedeme nu”, refererer Nicolai Højgaard bramfrit.

Tusindvis af tv-seere havde lige set måbende til, at den unge dansker havde tordnet et drive midt i fairway og slået et langt jernslag over vand til en god eaglechance.

- Uanset hvad, ville jeg aldrig have lagt op i den situation. Hvis jeg havde ført med en, var jeg også gået efter den. Med et 5-jern ind var der slet ikke noget at diskutere. Jeg slog faktisk ikke efter pinden, men efter midten af green. Men der kom lidt vind ind fra højre, så det passede perfekt, fortæller han.

Ærgerrig som han er, kan han ikke lade være med at pointere, at han ærgrer sig lidt over, at han ikke holede puttet og fik det omspil, der kunne have givet ham en sejr.

- Men jeg er stadig stolt. Jeg er godt klar over, at det er et stort resultat.

User Comments:

  • Nu vandt han jo 100.000,- på Great Northern

    16/09 - 2019 | Niels Hunniche

    Hi Det er vel lidt mere end 4650 euro :-)

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer