Lykken vender for Morten Ørum Madsen | Golf.dk
Morten Ørum Madsen kan tage fra Frankrig med sin klart største præmie i 2017.

Foto: Getty Images

Lykken vender for Morten Ørum Madsen

23/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Efter sejren i South African Open Championship tilbage i november 2013 var Morten Ørum Madsen nummer 121 i verden. Denne uge er silkeborgenseren helt nede som nummer 1414. De seneste par år har været hårde for den 29-årige, og det resulterede i tab af spilleretten til europatouren ved udgangen af sidste sæson. Første halvdel af 2017 på challengetouren gav heller ikke mange indikationer af, at formen var på vej tilbage, men denne uge beviste han sin klasse.

På tredje runde af Le Vaudreuil Golf Challenge rykkede Ørum Madsen op på en delt førsteplads, og det gav garanti for søndagsnerver, da det er to år siden, han senest hentede verdensranglistepoint på europatouren eller challengetouren.

Sejren blev det ikke til, men Ørum Madsen tog et stort og vigtigt skridt tilbage mod toppen af europæisk golf. Finalerunden på Golf PGA France du Vaudreuil kostede fire bogeys, men en birdie på hul 18 sikrede en score i par og sendte danskeren alene på andenpladsen i -13.

Inden turneringen var Ørum Madsen nummer 100 på Road to Oman, men resultatet kommer med en check på cirka 23.000 euro, og det beløb vil give et spring frem i top-30. De 15 bedste ved udgangen af sæsonen bliver forfremmet til europatouren.

Der blev ikke meget kamp om sejren. Aaron Rai lavede en tidlig bogey, men efter en eagle på hul seks gjorde englænderen krav på titlen. Han kom rundt i 66 slag, nåede til -18 og vandt med fem slag. Det er Rais tredje sejr i år, og det betyder, at han nu kan kalde sig medlem af europatouren.

Rasmus Hjelm sluttede delt på 16. pladsen i -5 efter en finalerunde i 72 slag, +1. Martin Ovesen oplevede en lille fremgang til 26. pladsen i -2 med sin runde i par. Mark Haastrup sluttede på 49. pladsen i +2, mens Mads Søgaard gik en skuffende finale i 78 slag og sluttede blandt de sidste i +5.

Link til resultatet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer