Lucas spiller sig i top-10 | Golf.dk
Lucas Bjerregaard og Tyrrell Hatton deler niendepladsen i Alfred Dunhill Links Championship, og de har kig opad efter de førende.

Foto: Getty Images

Lucas spiller sig i top-10

28/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Et par dage inden Lucas Bjerregaard tager mod den nye verden for at tage hul på sit medlemskab af PGA Touren, var frederikshavneren velspillende på the Old Course.

Det er et halvt år siden, Danmarks bedste golfspiller senest sluttede i top-10, men i Alfred Dunhill Links Championship ligger han til at gøre en ende på den stime.

Efter runder på Carnoustie og Kingsbarns var Bjerregaard ni under par og på 21. pladsen, men en succesfuld dag i St Andrews sendte ham frem til niendepladsen.

Den forsvarende mester lavede syv birdies og en bogey for en 66'er, og han går ind til de afgørende 18 huller på samme bane 15 under par med fem slag til førstepladsen.

Bjerregaard har vundet to gange på europatouren, og det kan ikke udelukkes, at han kan hente karrierens tredje titel søndag, især fordi spillerne i toppen af stillingen hver er på jagt efter deres første triumf på højeste niveau.

Rookien Victor Perez var rundt i 64 slag på Kingsbarns, og det fik franskmandens total til -20. Samme score ligger Matthew Southgate i efter 65 slag på Old Course. Mens Perez har to sejre på challengetouren, har Southgate ikke engang det at støtte sig til, men englænderen hungrer efter succes. 

- Jeg brænder inderligt for at vinde turneringer, og det at være her i ”the home of golf” i morgen gør det svært bare at holde mig selv under kontrol og fortsætte med at producere det, jeg har gjort de første tre dage. Den største opgave i morgen bliver at holde mig selv under kontrol, ikke at kontrollere mit golfsving, sagde Southgate til europatouren.

De førende har to slag ned til Paul Waring på tredjepladsen. Tony Finau og Luke Donald er et par af de store navne, som er i top-10 efter 54 huller.

Mens Bjerregaard kommer i kamp om topplaceringerne, så må resten af de danske deltagere holde søndagen fri. Søren Kjeldsen gjorde et hæderligt forsøg med en 68'er på Old Course, men det var ikke nær nok til at klare det uhyggeligt lave cut i -9. Den 44-årige danskers total blev fem under par.

Både Nicolai Højgaard og Joachim B. Hansen sluttede -1 for turneringen. Som henholdsvis nummer 129 og 115 på Race to Dubai går de nogle enormt vigtige uger i møde. Officielt får kun top-110 fuldt kort til næste års europatour, men da nogle spillere i top-110 ikke opfylder medlemskriterierne, vil det reelle succeskriterie nærmere være 120. pladsen. Uanset hvad skal der leveres resultater for at undgå en tur på skolebænken til november.

Thomas Bjørn deltog også i den skotske Pro-Am turnering, dog uden at gøre det store væsen af sig. Den vindende Ryder Cup-kaptajn sluttede i par samlet.

Link til stillingen     

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer