Lucas kan redde skindet gennem ny liste | Golf.dk
Trods en skuffende sæson ser Lucas Bjerregaard ud til at få en ny sæson på europatouren.

Foto: Getty Images

Lucas kan redde skindet gennem ny liste

13/09 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Forskellen i præmiepengene ved europatourens turneringer er gigantiske. I majors spilles der om over 10 millioner dollars, i World Golf Championships lige under, og i de syv nye Rolex Series-turneringer er der syv millioner dollars på spil i hver. 

I 16 turneringer er der mindre end to millioner dollars at spille om, og det har styrket en i forvejen udtalt tendens; der er et A og et B hold på europatouren. De største navne deltager i de største turneringer, og det efterlader spillerne med en svag kategori til at dyste om de mindre summer. Det gør det uforholdsmæssigt svært at forny sin spilleret, og det er der i år gjort noget for at råde bod på.

De seneste år har 110 spillere fået fornyet spilleretten via Race to Dubai. I år er det antal reduceret til 100. De 10 pladser er ikke skrællet væk, men flyttet over på deres egen særskilte liste, Access List. Det er en opgørelse, som ser bort fra indtjening i de nævnte kæmpeturneringer (bortset fra US Open og The Open, da man kan opnå adgang til de to majors via kvalifikationsturneringer). 

Når den regulære sæson slutter 22. oktober efter Andalucía Valderrama Masters, vil top-10 fra Access List få en fuld kategori til næste års spilleplan.

På Race to Dubai er Lucas Bjerregaard nummer 111 efter sidste uges niendeplads, men på Access List indtager han en betryggende fjerdeplads. 232.822 euro har frederikshavneren spillet ind til den nye liste, og det giver ham 55.000 ned til 11. pladsen.

Det er dog umuligt at sige, hvilket beløb, der kommer til at række til top-10, for listen kan ændre sig drastisk hver søndag, når pengene er gjort op. 

Den anden dansker, som må sætte sin lid til Access List, er Jeff Winther. Med sine 79.078 euro er han på en beskeden 52. plads, men men med et par gode turneringer er det langtfra umuligt at lukke hullet på 100.000 euro op til Ashley Chesters på 10. pladsen.

Kun europatourens medlemmer har adgang til den rensede liste, men her er en opgørelse over Access List, som den ser ud med spillerne i top-100 på Race to Dubai inkluderet. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer