Lucas: - Jeg har brugt lang tid på at lære at vinde | Golf.dk
Lucas Bjerregaard hviler ikke på laubærrene. Han er i gang med et hektisk program, hvor han spiller i England i denne uge, i Skotland i næste uge og Italien ugen efter. Og han kommer nu også ind i de store turneringer mod slutningen af året.

Foto: Getty Images

Lucas: - Jeg har brugt lang tid på at lære at vinde

25/09 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Nogle få spillere vinder turneringer med det samme, når de kommer ud på de store tours. Men de fleste skal bruge noget tid på at lære at være sejrherre.

Det gælder også Lucas Bjerregaard.

- Der er ingen tvivl om, at det er noget, jeg har skullet bruge lang tid på at lære, siger Lucas Bjerregaard, da Golf.dk fanger ham på telefonen mandag eftermiddag.

Hvor meget, han ellers har nået at reflektere over sejren i Portugal, er tvivlsomt. Da vi taler med ham, sidder han i bilen og er på vej fra London til Newcastle, hvor British Masters begynder på torsdag.

24 timer tidligere er han netop begyndt på finalerunden i Vilamoura og godt på vej til sin karrieres hidtidige højdepunkt. Efter runden får han en øl med sin caddie, sin manager og kollegerne Thorbjørn Olesen og Jeff Winther.

Klokken 21.30 står han på et fly til London, og klokken 02.00 er han hjemme i sin lejlighed. Og nu sidder han i en bil på de engelske landeveje. Så fejring har der ikke været så meget tid til.

- Men jeg tror, Henriette laver lidt god mad til mig i aften, og så skal vi se lidt højdepunkter fra finalerunden, lyder det fra Bjerregaard.

Når han genser sin 65’er fra søndag ved han, at det ender lykkeligt. Men det var ikke før, han havde slået sit andetslag op på 18. green søndag, at han følte sig sikker på sejren.

- Jeg spurgte faktisk en kameramand om, hvad stillingen var. Der er så meget vand på hul 17 og 18, at det forspring, jeg havde, pludselig kunne være pist væk, siger Lucas Bjerregaard.

Men en kølig par på hul 18 sikrede ham en sejr på fire slag ned til Marc Warren.

Lucas Bjerregaard har adskillige gange ligget helt fremme i turneringer uden at gøre jobbet færdig. Og han erkender altså nu, at han skulle modnes til at lukke turneringer af

- Du lærer dig selv bedre at kende efterhånden. Jeg havde i hvert fald en anden ro over mig i går, end jeg har haft de andre gange, erkender Lucas Bjerregaard.

Han indrømmer for eksempel, at han til tider begyndte at gøre tingene for hurtigt, når han var med fremme.

- Pludselig var der gået to-tre huller, og jeg tænkte ”hvor blev de huller af”, forklarer han og fortsætter.

- Før har jeg nok ventet og håbet på, at jeg så ville stå på 18. hul og føre med to. I går gik jeg ud for selv at få det til at ske. Jeg lavede hurtigt birdies, efter jeg havde haft en bogey. Jeg gik ikke bare ud og prøvede at beskytte min føring, siger han.

Hans sæson har været en spøjs én af slagsen. Den 26-årige nordjyde er lige nu nummer 47 på Race to Dubai. Havde nogen fortalt ham det inden sæsonen, ville han ikke have været imponeret. Hans mål lå helt klart højere.

Men på den anden side har det også været sæsonen, hvor han først vandt parturneringen GolfSixes med Thorbjørn Olesen og i går altså Portugal Masters – hans første officielle sejr på europatouren.

Efter GolfSixes troede han fast på, at hans første individuelle sejr var lige om hjørnet. Men som sæsonen skred frem og skuffelserne hobede sig op begyndte han at tvivle – også på, om han nogensinde skulle stå alene med et trofæ i hånden en sen søndag eftermiddag.

- Det har bare taget længere, end jeg først troede. Mange har jo spået, at jeg skulle vinde, og det er svært ikke at blive en smule påvirket af det, erkender Lucas Bjerregaard.

Turneringen i Portugal var hans start nummer 112 på europatouren. Heller ikke på challengetouren nåede han at vinde, og derfor kan det ikke undre, at tvivlen efterhånden begyndte at nage den tidligere individuelle EM-vinder.

Men nu har han de sejr, som ingen nogensinde vil kunne tage fra ham. Og lykønskningerne er da også strømmet ind.

- Der lå allerede 60-70 beskeder på min telefon, da jeg tændte den i går efter turneringen, fortæller Lucas Bjerregaard, vinder af Portugal Masters 2017 og dermed Danmarks i alt tiende vinder på europatouren.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer