Lucas gør det af med Stenson og marcherer videre i Austin | Golf.dk

Lucas gør det af med Stenson og marcherer videre i Austin

30/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Indtil anden halvdel af februar havde Lucas Bjerregaard ikke stiftet bekendtskab med Tiger Woods. De havde spillet med i samme turnering enkelte gange, men det var ikke den rigtige Tiger, Bjerregaard fik at se; det var en udvandet udgave, skadet og langt fra sit bedste.

Lørdag aften får han mulighed for at tage den genopstandne Tiger i nærsyn. De to mødes i kvartfinalen ved WGC – Dell Technologies Match Play, og dermed er den 27-årige frederikshavner garanteret som minimum at matche det bedste danske resultat i turneringens historie – en femteplads af Søren Kjeldsen fra 2017.

Fra morgenstunden blev der leveret golf på højeste niveau i den skandinaviske dyst mellem Bjerregaard og Henrik Stenson. Kun et enkelt af de første fem huller blev delt med pars, de fire øvrige blev vundet med birdies, to til hver.

Da Stenson gearede ned, fortsatte danskeren samme høje niveau. Han lavede birdie på sjette hul og behøvede ikke engang slå sin to-meter i hul for birdie på syvende, da Stenson efter en tur i greenbunkeren lavede bogey.

Med danskeren 2Up var det forventet, at skandinaviens første mandlige majorvinder ville sætte et angreb ind, men han nåede aldrig i nærheden af fange den danske debutant. I stedet udbyggede Bjerregaard afstanden til 3Up med en birdie på 10. hul. 

Da Stenson vandt et hul tilbage på 12., genetablerede Bjerregaard hurtigt sit komfortable forspring ved at drive over vandet og over green på 13., pitche ind til en meter og lave birdie. Da han på 14. øgede til 4Up med et birdieputt fra seks meter, var det kun et spørgsmål om tid, før vinderen fra 2007 måtte strække gevær. Det skete på 16. hul. Matchen endte 3&2 til danskeren, og dermed er han videre til kvartfinalerne.

Bjerregaard er nummer 52 på verdensranglisten, men han har bevist, at han hører til i selskab med verdensstjernerne. Danskeren var en af de bedste spillere på Austin Country Club lørdag formiddag. Fortsætter han på samme måde, er der ingen i feltet han ikke vil kunne slå.

- Jeg ramte mange fairways og slog mange rigtig gode jernslag. Jeg forærede ikke noget væk. Jeg lavede et par fejl her på de sidste par huller, men derudover gjorde vi ikke meget galt. Jeg puttede virkelig godt i dag. Det var forskellen, sagde Bjerregaard kort efter sejren til Sky Sports. 

Inden det lå fast, hvem af Rory McIlroy og Tiger Woods, han skulle i kamp mod i kvartfinalen, blev han spurgt, hvem han ville foretrække. 

- For at være ærlig, så ville det være sjovt at kunne sige, jeg har spillet mod Tiger. Det ville jeg elske. Men jeg ved også, at det ikke ville være særlig let, sagde han, og kort tid efter gik ønsket i opfyldelse. 

Det blev lagt roligt ud i det ekstremt hypede opgør mellem de to superstjerner. De første fire huller blev delt i par, inden Woods fandt fodfæstet og producerede to birdies i træk.

Den snart 30-årige nordirer, som for nyligt vandt Players Championship, var flyvende i løbet af gruppespillet fra onsdag til fredag, men til at starte med havde han ikke meget at byde på i kampen mod sit idol fra barndommen.

McIlroy skulle frem til 12. hul, før han fik dagens første birdie. Det var for at reducere afstanden til 2Down. 

Det tog sin tid, men derfra kom der endelig liv i matchen. Rollerne blev byttet rundt, og pludselig var det Tiger, som blev vakkelvorn. På 13. hul måtte han kæmpe for par efter at have spillet konservativt fra tee, men det var ikke nok til at dele hullet, da McIloy blev belønnet for at gå efter green i drivet. 

Det så ud til, at matchen ville blive All Square på 16. hul, da Woods drivede i bunkeren og efter sit andetslag stadig var bag McIlroys mamutdrive på 395 yards.

I stedet begik McIlroy to graverende fejl. Fra 172 yards missede verdens nummer fire green og efterlod sig selv et besværligt indspil. Det var dog ikke så svært, som han fik gjort det til. Tredjeslaget trillede over green og kom til hvile op ad grænsen til out of bounds. 

McIlroy havde ikke noget slag og måtte derfor droppe, hvor han havde slået sit tredjeslag fra. I sidste ende fik Woods hullet foræret uden at putte.

Helt i takt med den generelle kvalitet af matchen, var det ikke en birdie men et par putt på fire meter på 17. hul, der sikrede Woods sejren med 2&1.

Bjerregaard og Woods går på banen igen klokken 19.10.

Her ka du se resultaterne i de øvrige 1/8-finaler

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer