Lucas flyver til tops på Wentworth | Golf.dk
Ingen kunne måle sig med Lucas Bjerregaard på første runde af BMW PGA Championship.

Foto: Getty Images

Lucas flyver til tops på Wentworth

24/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Der var masser af løse slag for Lucas Bjerregaard i den første del af sæsonen. Efter tre måneders golf og syv turneringer var hans bedste resultat en 61. plads. På første runde af kæmpeturneringen BMW PGA Championship kom der også et par løse slag, men forskellen var, at de ikke resulterede i bogeys.

Desuden bestod hovedparten af dagens arbejde af golf på et højt plan, og med syv birdies lagde den engelsk bosatte dansker sig alene i front på Wentworth med en 65'er.

Han har et enkelt slag at give af ned til sydafrikanerne Dean Burmester og Darren Fichardt på andenpladsen i -6. Favoritten, Rory McIlroy, er blandt spillerne på fjerdepladsen i -5.

Selvom Bjerregaard startede sløvt ud i 2018, bør det ikke komme som nogen stor overraskelse, at han er velpillende. I sine seneste to slagspilsturneringer er han sluttet som nummer fem og seks.

- Jeg spillede skønt i dag. Slog den ret godt fra tee. Slog et par løse slag mod afslutningen, men jeg formåede at komme ind-og-i et par gange. Men alt i alt gjorde jeg ikke meget galt. Jeg var måske en smule heldig på hul 18, men det er rart at slutte med en firer, og ja, jeg er meget tilfreds, sagde Bjerregaard til europatouren efter sin afsluttende birdie.

Den seneste danske vinder på europatouren er nummer 24 i Ryder Cup-kvalifikationen på European Points List med 695.926 point. Det er lidt under halvdelen af hvad Ross Fisher på fjerdepladsen, den sidste kvalifikationsplads, har indspillet.

Denne uges syv millioner dollars store turnering markerer begyndelsen på enden af kvalifikationen. Kaptajn Thomas Bjørn ønsker sig formstærke spillere på holdet, og derfor tæller hver vunden euro halvandet point frem til Made in Denmark. Der er over en million euro i førstepræmie denne uge, så der er stadig mulighed for at få en dansker med Bjørn til Paris.

18 huller inde i turneringen mener Bjerregaard dog stadig, det er for tidligt at tænke på sejren.

- Selvfølgelig ville jeg elske at vinde, men der er lang vej endnu. Jeg er bare glad for, at min form fra de seneste uger ser ud til at fortsætte, og forhåbentlig kan jeg fortsætte i samme spor resten af ugen, sagde han.

En af de spillere, han skal forsøge at holde bag sig, er landsmanden Lasse Jensen. Den 33-årige har haft en skuffende sæson indtil videre og er nede som nummer 143 på Race to Dubai. Torsdag gav han sig selv et godt udgangspunkt for at bringe sæsonen på ret kurs, da han afleverede en runde i 68 slag. 

Efter en bogey på hul tre producerede Jensen en håndfuld birdies, og scoren i -4 rækker til en delt ottendeplads ved solnedgang over England.

Thorbjørn Olesen er et slag længere tilbage efter en flot slutspurt med fire birdies i løbet af de sidste syv huller. Han overnatter på 14. pladsen.

Dagen blev mindre positiv for den anden halvdel af det danske kontingent. Cuttet ligger til at falde i par, og det får Jeff Winther, Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen problemer med at leve op til.

Winther er +2, Bjørn +3 og Kjeldsen +4.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer