Lucas: - Den bedste sæson i dansk golfs historie | Golf.dk
Lucas Bjerregaard er med i Honda Classic.

Foto: Getty Images

Lucas: - Den bedste sæson i dansk golfs historie

25/11 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Lucas Bjerregaard har al mulig grund til glæde og stolthed.

Trofækabinettet, bankkontoen, verdensranglisten og hans smil fortæller alle den samme historie. At 2018 har været hans bedste sæson nogensinde.

Men han er ikke alene. Thorbjørn Olesen har haft sin bedste sæson nogensinde. Joachim B. Hansen har haft sin bedste sæson nogensinde. Dansk amatørgolf har haft sin bedste sæson nogensinde.

- Det må være den bedste sæson i dansk golfs historie. Det er fantastisk, hvad amatørerne har opnået. At vinde VM er stort, og så kom der også lige et individuelt EM og et junior-VM. De har taget alt, hvad der var at tage, siger Lucas Bjerregaard.

Han var selv en fremragende amatørspiller, der vandt et individuelt EM og et sølv ved VM i 2010. Nu otte år senere er han på sin karrieres foreløbige højdepunkt.

Herfra nyder han at følge gutter som John Axelsen, Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard.

- De har alle en lys fremtid i vente, og det bliver spændende at følge dem. Men de er stadig nogle unge “knajter”, lyder det på ægte nordjysk.

Lucas Bjerregaard fortæller, at Højgaard-tvillingerne har spurgt såvel ham som Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen til råds om det pro-liv, der efter alt at dømme venter dem.

- Jeg tror, de er ved at danne sig et godt billede af, hvordan det er herude. Det, som jeg synes er vigtigt, er den forskel, der er, når golf bliver ens levebrød. Som amatør er det fra uge til uge. Hvis du ikke spiller godt til EM, så kan du bare spille godt til VM. Herude tæller hver eneste øre og hvert eneste point. Her er folk jo ligeglade, hvis du ikke har tjent nok til top-5 på Nordic League eller top-15 på Challenge Tour, så starter du bare forfra, siger Lucas Bjerregaard.

Han har selv formået at holde fremdrift i sin karriere fra sin ungdom til i dag, hvor han som 27-årig står til at være med i flere af næste års majors.

I årets sidste Dansk Golf, som udkommer på tirsdag den 27. november kan du læse et stort interview med Lucas Bjerregaard.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer