Lucas Bjerregaard får midlertidigt medlemskab af PGA Tour | Golf.dk
Lucas Bjerregaard er nummer 44 på ugens verensrangliste. Fremover kan han regelmæssigt måle sig med den øvrige verdenstop på PGA Touren.

Foto: Getty Images

Lucas Bjerregaard får midlertidigt medlemskab af PGA Tour

23/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Lucas Bjerregaard er ikke medlem af PGA Touren.

Det er der til gengæld gode chancer for, at han er, når den nye sæson begynder til oktober. Fra WGC – HSBC Champions sent i 2018 til The Masters tidligt i april har frederikshavneren deltaget i syv turneringer tællende til PGA Touren, og en række fornemme resultater har berettiget til Special Temporary Membership på verdens stærkeste tour.

Fjerdepladsen i WGC – Match Play, en 12. plads i Honda Classic og debuten i The Masters, som kastede en 21. plads af sig, er højdepunkterne indtil videre. På Non-Member listen har Bjerregaard samlet 276 FedEx Cup point sammen, og det er mere end nummer 150 fra sidste sæson.

Det er grunden til den ændrede status, og med sit Special Temporary Membership kan Bjerregaard nu modtage så mange invitationer, som han får tilbudt. Som Non-Member er der en regel om, at man maksimalt må spille 12 turneringer på PGA Touren i løbet af en sæson – inklusiv majors og World Golf Championships – samt at man ikke må modtage mere end syv sponsorinvitationer.

De restriktioner behøver Bjerregaard ikke længere bekymre sig om, og kan han spillle sig foran nummer 125 på den officielle FedEx Cup liste, når den regulære sæson slutter efter Wyndham Championship 4. august, så vil han være fuldbyrdet medlem fra starten af den nye sæson.

Bjerregaard vil dog ikke kunne deltage i de fire slutspilsturneringer medmindre han vinder en turnering i løbet af sæsonen. Med det spil, han har leveret på amerikansk jord i 2019, er det ikke et urealistisk scenarie.

Skulle det lykkes at spille sig til en fast plads på PGA Touren, vil Lucas Bjerregaard blive den femte dansker i rækken. Tidligere har Thomas Bjørn, Anders Hansen, Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen været medlemmer. Ingen af dem formåede at forny spilleretten efter første sæson.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer