LPGA og LET går sammen om at skabe flere turneringer i Europa | Golf.dk
Emily Pedersen går ind til weekenden i top-10.

Foto: Getty Images

LPGA og LET går sammen om at skabe flere turneringer i Europa

27/11 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Ladies European Tour har længe været i pengebekneb, men nu får hun lov til at bo hos sin rige storesøster, LPGA Tour.

Så meget står klart. Men vi ved endnu ikke, præcis hvor mange af værelserne i storesøsters palæ, lejekontrakten giver adgang til.

De to dametours offentliggjorde sent tirsdag et partnerskab, som skal føre “professionel damegolf mod nye højder i Europa og verden rundt”.

Detaljerne i partnerskabet er endnu ikke faldet på plads - eller offentliggjort - men det ventes, at Ladies European Tour vil kunne stable flere turneringer på benene i Europa, hvor der i 2019 kun er afviklet otte af tourens i alt 20 turneringer.

Til sammenligning havde LPGA Tour 33 stop på sin verdensomspændende rute.

Pressemeddelelsen fortæller ikke, om aftalen giver nogen ekstra gulerod for LET-spillere. Men ifølge sædvanligvis velunderrettede Golf Digest vil et antal af de højest rangerende spillere på Ladies European Tour få adgang til Q-Series, som er sidste afdeling af LPGA Tours tourskole - ikke en direkte adgang til LPGA Tour, som nogle måske havde håbet.

- To hold, der arbejder sammen med et fælles mål for øje, vil skabe nogle muligheder, som vi ganske enkelt ikke havde kunnet forfølge på egen hånd, udtaler LET-bestyrelsesformand, Marta Figueras-Dotti i pressemeddelelsen.

Hun siger, at alene i de to måneder, hvor man har forberedt samarbejdet, er der dukket mange flere muligheder op for at arrangere LET-turneringer i 2020.

Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen er begge til start, når Ladies European Tour besøger Aloha Golf Club på Costa del Sol i denne uge.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer