Lowry tangerer banerekord med skæve drives | Golf.dk

Lowry tangerer banerekord med skæve drives

16/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

- Jeg ramte kun fire fairways, Tweetede Shane Lowry onsdag eftermiddag. Beskeden var efterfulgt af en storgrinende smiley med tårer i øjnene og kom som et svar til europatouren, der havde samlet en video af højdepunkter fra irerens første runde ved Abu Dhabi HSBC Champions.

Dem var der rigeligt af – højdepunkter – for Lowry tangerede banerekorden på Abu Dhabi Golf Club, da den nyeste tilføjelse til Rolex Series blev indledt onsdag.

Trods den geografiske placering i ørkenen på Den Arabiske Halvø præsenterer banen altid en saftig rough, og det gør det endnu mere spektakulært, at Lowry kunne producere 10 birdies efter at have misset ligeså mange fairways.

I år er det et årti siden, Lowry som amatør sensationelt vandt på europatouren i Irish Open, og dagens arbejde er en tangering af karrierens laveste score. Den 31-årige fra Offaly åbnede runden fra 10. tee med to pars og lavede derefter otte birdies i løbet af de næste 10 huller. Efter en pause på tre pars sænkede han et langt putt for birdie syvende hul og slog bolden tæt på ottende for dagens 10. birdie.

- Jeg er selvfølgelig ellevild. Det er lig med den bedste runde jeg nogensinde har gået.

- For at være ærlig så er fairways meget smalle, og jeg har svært ved at se boldkurven ind til dem fra tee, for man har bogstaveligt talt brug for at slå et perfekt slag for at ramme mange af de her fairways. Men jeg tror, man bliver nødt til at spille banen aggressivt, slå mange drivere og få det kortest mulige jern til slaget mod green. Det var min plan, det var det, jeg holdt fast i, og det virkede tydeligvis i dag, sagde Lowry til europatouren.

Lucas Bjerregaard havde plads i første række til den sublime åbningsrunde, men frederikshavneren var ikke i nærheden af at matche sin spillemakker. Vinderen af Alfred Dunhill Links Championship var over par efter 15 huller, men med to sene birdies spillede han sig til en runde i -1 og en delt 62. plads.

Han er en af fem danske deltagere i den syv millioner dollar store turnering. Bag sig har han Thorbjørn Olesen, som allerede ved, hvordan det føles at vinde en Rolex Series-turnering. I denne skal han være glad for bare at klare cuttet, for efter 75 slag onsdag er han nede på 117. pladsen i +3.

Længere fremme i tabellen har Thomas Bjørn videregivet Ryder Cup-kaptajnskabet til Padraig Harrington og kan nu igen koncentrere sig om sin egen karriere. Bjørn har vundet i Dubai, han har vundet i Qatar, men i Abu Dhabi – det tredje led i det originale Desert Swing – mangler han stadig at triumfere. Efter fire birdies og to bogeys er han på 38. pladsen i -2.

Et slag foran sig har han Joachim B. Hansen, som debuterer i Rolex Series. Vinderen af challengetouren sluttede kalenderåret 2018 på de afrikanske kontinent med turneringer fyldt til randen af birdies og doublebogeys, som betød, han måtte nøjes med relativt beskedne placeringer. Han åbnede 2019 med en bogeyfri runde. -3 svarer til en delt 22. plads.

Førstedagens klart bedste dansker var Søren Kjeldsen. Den 43-årige nordjyde blev sammen med Thorbjørn Olesen nummer fire i deres titelforsvar ved World Cup, men individuelt kastede 2018 kun to top-10 placeringer af sig. At dømme ud fra onsdagens spil er der større ting i vente i det nye år. Kjeldsen lavede hele ni birdies og gik banen i 66 slag.

Sammen med blandt andre Ian Poulter, Lee Westwood og den tredobbelte vinder, Martin Kaymer, deler Kjeldsen sjettepladsen i -6. De har kun et enkelt slag op til Louis Oosthuizen, Pablo Larrazábal, Mike Lorenzo-Vera og Richard Sterne på andenpladsen. Alle fire var i storform på første runde, men det til trods er afstanden op til Lowry på førstepladsen hele tre slag.

Der er 48 verdensranglistepoint til ugens vinder, og det er blandt andet takket være, at man har haft succes med at lokke verdens nummer to og tre, Brooks Koepka og Dustin Johnson, til at lægge vejen forbi. Begge fik fornuftige udlæg onsdag. Koepka er på en delt 11. plads i -5, mens Johnson deler 22. pladsen med Joachim B. Hansen i -3.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer