Lige ved og næsten for Haastrup i Tyrkiet | Golf.dk
Mark Haastrups bogey-bogey-afslutning kostede chancen for en sejr i Tyrkiet

Foto: Getty Images

Lige ved og næsten for Haastrup i Tyrkiet

28/04 - 2019 | Henrik Søe

Hvis Mark Haastrup er rusten, skal det blive interessant at se, hvad han har i posen til resten af sæsonen. Den 35-årige dansker hentede søndag en femteplads i Turkish Airlines Challenge, årets første turnering på challengetouren, og fik dermed en god sæsonstart.

Omend det duftede af lidt mere undervejs.  

Mark Haastrup gik ud i søndagens førerbold ét slag efter sin polske spillepartner Adrian Meronk. Men polakken lagde ud med at lave flere bogeys end birdies og så forsvandt han ud af billedet på banen i Samsun, hvor mange birdies var et krav for at holde sig fremme.

Og dem leverede Mark Haastrup. Efter en bogey på andet hul lavede danskeren fem birdies i træk, og trods en bogey på 9. hul stod det klart, at Haastrup ville spille med om sejren til frem til målstregen. Skotske Connor Syme og italieneren Francesco Laporta satte standarden i klubhuset med -23, samme score som Haastrup havde med to huller igen. Danskeren skulle altså hente et enkelt slag for at vinde - og undgå at sætte til for at komme i omspil.

Men på 17. hul gik det galt. Haastrup indkasserede en bogey, og dermed var han nu tvunget til at lave birdie på 18. hul for at komme i omspil. Men også her blev det til en bogey for den rutinerede dansker, der til slut havnede på femtepladsen efter en finalerunde i 71 slag (-1). Haastrup vil formentlig være skuffet over afslutningen, men kan måske finde lidt glæde i resultatet efter at være kommet til Tyrkiet med en beskeden målsætning om at få rusten banket af og få spillet fire runder turneringsgolf.

Sidste år vandt Joachim B. Hansen challengetourens rangliste efter at have vundet to gange på touren - blandt andet Turkish Airlines Challenge. Og mon ikke der kommer flere danske sejre i år fra enten Haastrup eller en af de øvrige danskere. Sæsonstarten i Tyrkiet bød også på lovende takter fra både Nicolai Højgaard og Marcus Helligkilde, der sluttede side om side på en 17. plads efter afsluttende runder i hhv. 68 og 67 slag. Martin Leth Simonsen endte som nummer 44.

Skotske Connor Syme løb med årets første sejr efter omspil med Laporta. 

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer