Leth-Nissen faldt mod velkendt konkurrent | Golf.dk
Amalie Leth Nissen tabte i første runde af hulspillet i Spanien.

Leth-Nissen faldt mod velkendt konkurrent

01/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

To danske herrer var til start, da årets udgave af Spanish International Amateur Championship blev indledt på pragtfulde Las Colinas syd for Alicante. Morten Toft Hansen og Andreas Hillersborg spillede begge masser af god golf, men i et felt på 120 mand, hvor kun 32 klarer cuttet, kan man spille flot uden at avancere.

Sådan gik det for de to danskere. Hillersborg lavede en otter på første runde og en syver på anden runde. Toft Hansen havde to syvere i træk på anden runde. Det til trods sluttede de på en delt 31. plads i +5. Alene fordi to konkurrenter i samme score havde en bedre anden runde, blev de to danskere sorteret fra.

På Zaudín Golf i Sevilla bliver Spanish International Ladies Amateur Championship afviklet, og der var 14-årige Amalie Leth-Nissen eneste dansker på startlisten. Stortalentet var nummer 33 efter de indledende 18 huller, men hun spillede overbevisende golf på anden runde.

Spilleren fra Hjortespring var et slag over par efter 13 huller, men det ændrede sig med fire birdies på stribe. Runden i 68 slag, -3, sendte hende frem til en delt 12. plads i -1 og videre til fredagens 1/16-finaler.

Der ventede Lucie Malchirand, som sluttede et slag bag danskeren efter de 36 hullers slagspil.

I august 2018 lagde netop de to spillere afstand til alle konkurrenterne i International Juniors of Belgium. Danskeren førte med et enkelt slag inden finalerunden, men med en finalerunde i 72 slag blev det til fransk sejr med mindst mulig margin.

I Andalusien blev det ikke til revanche for Leth-Nissen, og det blev heller ikke tæt. Sådan kan det gå i hulspil over 18 huller – eller 12 huller i dette tilfælde. Matchen sluttede med cifrene 7&6, og så må Leth-Nissen rette fokus mod den næste opgave i en sæson, der kommer til at give masser af muligheder for at få den første store, internationale sejr.

Stillingen hos herrerne
Stillingen hos damerne 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer